Trupa americana Guns N' Roses a fost data in judecata de un german cunoscut in domeniul muzicii underground, pentru ca ar fi plagiat doua piese ale acestuia, folosind pasaje intr-o melodie de pe abumul "Chinese Democracy" lansat in 2008, potrivit The Guardian.
Muzicianul electro Ulrich Schnauss i-a chemat la tribunal pe cei de la Guns N' Roses sustinand ca solistul si liderul trupei, Axl Rose, a folosit pasaje din doua melodii ale sale fara permisiune, iar casele de discuri ale acestuia din America si Marea Britanie cer ca trupa sa opreasca vanzarile albumului si sa plateasca cel putin un milion de dolari compensatii financiare, relateaza NewsIn.

Potrivit avocatilor care reprezinta casa de discuri britanica Independiente si pe cea americana Domino Records, melodia "Riad N' the Bedouins" a celor de la Guns N' Roses a "imprumutat" pasaje din melodiile "Wherever You Are" (2001) si "A Strangely Isolated Place" (2003) lansate de Schnauss. Procesul este intentat impotriva casei de discuri Geffen Records si a altor colaboratori ai trupei, care au lucrat la albumul "Chinese Democracy".

Potrivit avocatului Brian Caplan, Geffen a fost contactata prima data de reprezentantii germanului in februarie 2009, cand reprezentantii casei de discuri a trupei au incercat sa justifice folosirea pasajelor si sa demonteze ipoteza plagiatului.

Primii care au sesizat similaritatile intre piesele lui Schnauss si cea a trupei Guns N' Roses au fost fanii germanului, la doar 24 de ore de la lansarea albumului "Chinese Democracy!.

Albumul Chinese Democracy, lansat pe 23 noiembrie 2008, s-a vandut in peste 3,2 milioane de exemplare in toata lumea.

Trupa de hard-rock Guns N' Roses a fost formata in 1985 si a vandut aproximativ 90 de milioane de discuri. Primul album al trupei, "Appetite for Destruction", a fost vandut in peste 25 de milioane de exemplare in toata lumea si a ajuns pe locul 1 in topurile Bilboard.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.