DJ Mr. Magic, gazda primului show de muzica rap la un post de radio comercial din America, a murit vineri la varsta de 53 de ani, in urma unui atac de cord.
DJ Mr. Magic, pe numele sau adevarat John Rivas, s-a facut cunoscut in 1983 cand a lansat si a gazduit emisiunea “Rap Attack” la postul de radio WBLS. Show-ul, care a durat sase ani, a avut un impact enorm asupra scenei rap din New York si a devenit rapid o sursa de inspiratie pentru nenumarati artisti de gen.

Si cum faima nu vine singura, la mijlocul anilor ’80, DJ Mr. Magic s-a aflat in rivalitate cu DJ Kool Red Alert, care gazduia o emisiune la postul de radio WRKs.

In calitate de fondator al grupului Juice Crew, Mr. Magic era dusman de moarte si cu Boogie Down Productions, rivalitatea dintre cele doua grupuri dand nastere primului “razboi” in lumea hip-hop - “The Bridge Wars”.

De-a lungul anilor, Mr. Magic a fost imortalizat in piesele multor artisti hip-hop de valoare, precum Notorious B.I.G in “Juicy”, Nas in “Halftime” si 2Pac in piesa “Old School”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.