Dan Diaconescu, directorul OTV, a fost audiat, luni, la Curtea de Apel Brasov, in procesul in care Cristian Cioaca este acuzat de violarea corespondentei electronice a sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, transmite NewsIn.
Luni, s-a derulat un nou termen al procesului in care alaturi de Cioca mai este judecat si hackerul Adrian Nitu, cei doi fiind acuzati ca au "spart" casuta de e-mail a Elodiei Ghinescu, avocata disparuta de mai bine de doi ani.

Primul martor audiat a fost Dan Diaconescu, cel care a facut public continutul mesajelor de e-mail ale Elodiei, in emisiunea "Dan Diaconescu in direct". Timp de peste doua ore, Diaconescu a raspuns la intrebarile instantei, insa cele mai multe dintre raspunsuri au fost "nu stiu" sau a dat vina pe "echipa tehnica" pentru tot ceea ce s-a intamplat. Dan Diaconescu i-a spus judecatorului ca nici macar nu a citit mesajele Elodiei inainte de a le da pe post, ca nu a cunoscut provenienta e-mail-urilor respective si nici daca avea acordul cuiva pentru a le face publice. De asemenea, directorul OTV a mai spus ca nu-si mai aduce aminte cine l-a pus in legatura cu hackerul Adrian Nitu, cel care a spart casuta de e-mail a avocatei si nici ca i-a promis acestuia protectie, adaugand ca nici nu avea "aceasta posibilitate".

De asemenea, Dan Diaconescu a negat ca el ar fi persoana care l-a instigat pe hacker sa acceseze e-mailul Elodiei. "Am solicitat sprijinul acestuia pentru a ne ajuta in cadrul emisiunii, in vederea aflarii mai multor detalii despre disparitia avocatei Ghinescu si in niciun caz nu l-am instigat la comiterea unei infractiuni si asta dupa ce el ne-a dat anumite informatii", a spus Diaconescu in fata instantei.

Al doilea martor audiat la termenul de luni a fost Georgeta Strailescu, producatoarea emisiunii "Dan Diaconescu in direct", care i-a pus in legatura pe Cristian Cioaca si Adrian Nitu. Din declaratia producatorului TV a reiesit ca Diaconescu si-ar fi dat acordul tacit pentru a da publicitatii continutul e-mailurilor Elodiei din care rezulta ca aceasta a avut o relatie extraconjugala.

Tot la termenul de luni au fost audiati sotii Raluca Emilia Iosif Nita, fosta asistenta a Elodiei Ghinescu, si Marian Iosif Nita, fost coleg cu Cristian Cioaca la Sectia 3 Politie. Cei doi au dat declaratii identice, spunand ca s-au intalnit cu Cioaca la trei zile dupa disparitia avocatei, iar acesta s-ar fi aratat ingrijorat de disparitia ei. Cei doi au povestit ca in data de 2 septembrie 2007 s-au intalnit cu Cioaca si cu Marius Breazu (un alt martor in proces), coleg cu Cioaca, la cabinetul Elodiei, dar nu au putut preciza daca cei doi umblasera la laptop-ul avocatei. Marian Iosif Nita a mai spus ca Cioaca i-a inmanat un plic sigilat in care i-a spus ca sunt mesajele de e-mail ale Elodiei si i-a cerut sa trimita plicul parintilor acesteia. Fosta asistenta a avocatei a precizat ca, la un moment dat, Elodia i-a marturisit ca in iarna lui 2007 intentioneaza sa plece intr-o excursie in Dubai, alaturi de fratele ei si de Cristian Cioaca.

Pe intreaga perioada a audierilor, Cristian Cioaca a fost foarte relaxat, comentand declaratiile martorilor si spunand de cateva ori ca sunt "foarte amuzante".

La termenul de luni, ar fi trebuit sa fie audiati alti doi martori: politistul Marius Breazu si Alexandra Enescu, acestia neprezentandu-se si fiind amendati pentru acest lucru cu cate 300 de lei. Termenul viitor al procesului a fost stabilit pentru data de 2 noiembrie, cand au fost citati alti sase martori, printre care parintii Elodiei, dar si presupusul amant al avocatei, Cristian Ilie.

Politistul Cristian Cioaca si Adrian Marin Nitu a fost trimisi in judecata, pe 16 februarie anul acesta, de procurorii din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Brasov, pentru accesarea, fara drept, a serverelor de e-mail unde erau stocate mesajele avocatei Elodia Ghinescu. Cei doi au fost trimisi in judecata in stare de libertate, pentru savarsirea infractiunilor de "acces fara drept la sisteme informatice" si "restrictionare fara drept a accesului la date informatice", precum si pentru "transferul neautorizat de date informatice".

Potrivit procurorilor, "inculpatul Cioaca Constantin Cristian, cu sprijinul invinuitului Breazu Marius, a accesat fara drept sistemul informatic al serverelor de e-mail unde erau stocate mesajele avocatei Ghinescu Elodia-Marilena si l-a determinat pe inculpatul Nitu Marin Adrian sa acceseze, de asemenea fara drept, sistemul informatic al serverelor de e-mail, pe care erau stocate mesajele de la adresa e-mail a avocatei Ghinescu Elodia-Marilena, incalcand astfel masurile de securitate prin folosirea in mod fraudulos a numelui de utilizator si a parolei de autentificare - fara a fi titulari ai acestora - si sa transfere date informatice in alte sisteme informatice".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.