Cantareata argentiniana Mercedes Sosa, una dintre cele mai celebre voci ale Americii latine, a incetat din viata, duminica, la varsta de 74 de ani, a anuntat clinica unde artista era internata de pe 18 septembrie, transmite NewsIn citand AFP.
Militanta comunista, Merces Sora s-a exilat in Europa in timpul dictaturii militare din Argentina (1976-1983). Supranumita "La Negra", a devenit, la intoarcerea in tara natala, una dintre figurile majore ale cantecului traditional din America Latina.

Raportul medical, facut public pe 18 septembrie, vorbea despre "o importanta degradare a funtiilor organice", in special a celor renale si pulmonare. Problemele de sanatate au impiedicat-o sa participe la lansarea unui dublu album, intitulat "Cantora", alcatuit din duo-uri cu vedete ale muzicii spaniole si latino-americane, ca Joan Manuel Serrat, Luis Alberto Spinetta, Caetano Veloso si Shakira.

Primii sai pasi artistici i-a facut in anii 60, cand, alaturi de sotul ei, muzicianul Manuel Oscar Matus, a intrat in miscarea Nuevo Cancionero, inregistrand primul disc, "Canciones con fundamento". In anii 1970, a cochetat cu cinematografia, in filme ale regizorului argentinian Leopoldo Torre Nilson (`"El Santo de la espada" si "Güemes").


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.