Regizorul de origine poloneza Roman Polanski a fost de acord, in 1993, sa ii plateasca o jumatate de milion de dolari Samanthei Geimer, victima violului pe care l-a comis in 1977, pentru a evita sa fie condamnat, potrivit unor documente obtinute de Los Angeles Times.
Potrivit sursei, care citeaza documente judiciare, pactul intre cele doua parti a fost semnat dupa ce cineastul a parasit SUA fara sa astepte hotararea judecatorului, ceea ce l-a transformat in fugar de justitia SUA. Fara indoiala, documentele indica faptul ca avocatii lui Geimer s-au confruntat cu Polanski pentru o clauza a acordului, potrivit careia nu se cunoaste suma platita de regizor victimei sale sau daca femeia a primit acesti bani.

Mai multe persoane au cerut sa aiba acces la documentele judiciare legate de cazul Polanski dupa ce acesta a fost arestat in urma cu o saptamana in Elvetia. Termenii acordului, scos la lumina vineri, sunt confidentiali, relateaza NewsIn.

In 1988, Samantha Geimer a inaintat o cerere civila in care il acuza pe Roman Polanski de agresiune sexuala si retinere ilegala, printre alte acuzatii. In octombrie 1993, regizorul a fost de acord sa ii plateasca lui Geimer cel putin o jumatate de milion de dolari daune, iar avocatii femeii i-au acordat un termen de doi ani pentru a plati aceasta suma. Potrivit avocatilor Samanthei Geimer, Polanski nu a platit suma pana in 1995, astfel ca au incercat sa recupereze fondurile prin cereri la studiourile cinematografice, la agentul regizorului si la sindicatul actorilor din SUA, asa cum arata documentele. Ultimul document pe aceasta tema, din august 1996, asigura ca Polanski ii datora Samanthei, la acea data, peste 600.000 de dolari.

Roman Polanski a fost arestat in urma cu o saptamana, la Zurich, unde urma sa participe la Festivalul de Film pentru a primi un premiu pentru intreaga cariera, cu un mandat de retinere american pentru fapte petrecute in 1977, in SUA, si se afla in detentie provizorie, in asteptarea extradarii.

Samantha Geimer, adolescenta cu care Roman Polanski a intretinut relatii sexuale ilegale in 1977, este azi o mama de 45 de ani, care a cerut justitiei americane sa abandoneze procedurile impotriva cineastului, pentru ca acest capitol din viata sa este incheiat.
Arestat in urma plangerilor parintilor Samanthei, cineastul, in varsta de 43 de ani atunci, a pledat vinovat de "relatii sexuale ilegale" si a petrecut o luna si jumatate in inchisoare. La sfarsitul lunii februarie 1978, Polanski a plecat spre Europa, unde locuieste de atunci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.