Roman Polanski l-a angajat pe cunoscutul avocat de la Washington Reid Weingarten, bun prieten si asociat al Procurorului General al SUA, Eric Holder Jr., pentru a impiedica extradarea cineastului, potrivit presei americane.
Apararea lui Polanski si-ar putea construi cazul pe faptul ca violul de care cineastul este acuzat s-a petrecut acum trei decenii. Mai mult, s-ar putea argumenta ca regizorul si-a ispasit pedeapsa, pentru ca a stat in detentie 42 de zile, unde a fost supus mai multor teste psihiatrice.

Fost avocat guvernamental care a lucrat pentru Departamentul de Justitie, Weingarten este descris ca unul dintre cei mai apropiati prieteni ai lui Holder, alaturi de care a fondat Fundatia See Forever, in sprijinul copiilor dezavantajati. In 2006, National Law Journal l-a inclus pe lista celor mai buni 100 de avocati din SUA.

Roman Polanski a fost arestat sambata, la Zurich, unde urma sa participe la Festivalul de Film pentru a primi un premiu pentru intreaga cariera, cu un mandat de retinere american pentru fapte petrecute in 1977, in SUA, si se afla in detentie provizorie, in asteptarea extradarii.

Samantha Geimer, adolescenta cu care Roman Polanski a intretinut relatii sexuale ilegale in 1977, este azi o mama de 45 de ani, care a cerut justitiei americane sa abandoneze procedurile impotriva cineastului, pentru ca acest capitol din viata sa este incheiat, noteaza NewsIn.

Arestat in urma plangerilor parintilor Samanthei, cineastul, in varsta de 43 de ani atunci, a pledat vinovat de "relatii sexuale ilegale" si a petrecut o luna si jumatate in inchisoare. La sfarsitul lunii februarie 1978, Polanski a plecat spre Europa, unde locuieste de atunci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.