Celebrul regizor francez Jean Luc Besson nu il sustine pe Roman Polanski si considera ca acesta trebuie pedepsit de justitie asemeni tuturor celor care gresesc.
"Justitia trebuie sa fie aceeasi pentru toata lumea", considera regizorul francez care se separa astfel de numeroasele personalitati ale cinematografiei care s-au solidarizat cu regizorul francez de origine poloneza.

"Nutresc multa afectiune pentru el, este un om pe care il iubesc mult, pe care il cunosc putin, fiicele noastre sunt prietene, dar exista o singura justitie, care este aceeasi pentru toti", a declarat Besson la postul de radio RTL, citat de AFP. "Dar eu stiu ca am o fiica, are 13 ani. Daca ar fi violata, nu m-as gandi la acelasi lucru", a tinut sa precizeze Besson.

"Incepand de aici, las totul pe seama justitiei. Nu cunosc nimic din aceasta problema, dar cred ca atunci cand nu te prezinti la un proces, faci o greseala, iar acesta este un risc", a adaugat Besson. Intrebat daca mobilizarea lumii din cinema in jurul lui Polanski il agaseaza, regizorul a spus ca fiecare este liber sa faca ce vrea.

Cineasti si artisti din intreaga lume, printre care Fanny Ardant, Costa-Gavras, Wong Kar-Wai sau Monica Bellucci denunta, printr-o petitie, "capcana politista" care a dus la arestarea in Elvetia a lui Roman Polanski, dar si contextul in care regizorul a fost arestat, si cer "punerea imediata in libertate", explica NewsIn.Textul este semnat, de asemenea, si de Cinématheque Française, Festivalul de la Cannes, Societatea autorilor si compozitorilor dramatici (SACD), organizatia Autori, realizatori si producatori (ARP) si grupul "25 images".

Festivalul de film de la Zurich a adus, duminica, o sustinere fara echivoc a cineastului Roman Polanski care e inchis in Elvetia si nu a putut fi prezent pentru a-i fi inmanat premiul pentru intreaga cariera. In fata cinematografului unde a avut loc ceremonia de omagiere in onoarea lui Polanski au fost puse afise si pancarte cu mesajele "Eliberati-l pe Polanski", "Fara extradare", "Vrem sa il vedem pe Polanski".

Roman Polanski a fost arestat sambata, la Zurich, unde urma sa participe la Festivalul de Film pentru a primi un premiu pentru intreaga cariera, cu un mandat de retinere american pentru fapte petrecute in 1977, in SUA, si se afla in detentie provizorie, in asteptarea extradarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.