Casa de discuri Warner Music, unul dintre gigantii industriei muzicale a ajuns la o intelegere cu platforma muzicala Youtube, pact care aduce inapoi videoclipurile artistilor Madonna, U2 si Green Day.
In decembrie anul trecut, Warner Music si-a intrerupt acordul cu YouTube pentru ca, la vremea aceea dorea mai multi bani din traficul generat de popularul portal. Astfel casa de discuri a cerut YouTube sa retraga de pe site toate videoclipurile artistilor sai, decizie care a afectat, potrivit Realitatea, sute de mii de videoclipuri ale unor staruri precum Madonna, Led Zeppelin, Red Hot Chili Peppers sau Sheryl Crow.

Business Insider
anunta ca recent, Warner s-a intors asupra hotararii si de asemenea a inceput unele discutii cu Vevo, un portal specializat in videoclipuri muzicale, parteneriat marca YouTube, Universal Music Group si Sony Music Entertainments.

Aceast joint venture cu Vevo este foarte benefic pentru situl Youtube, mai ales tinand cont de faptul ca Universal aduce in medie 24 de milioane de vizualizari pe zi sitului Youtube, succedat de Sony are aduna 13 milioane de vizite, date furnizate de situl de specialitate TubeMogul. Impreuna, aceste vizualizari reprezinta 3% din totalul de 1,3 miliarde de clipuri urmarite zilnic pe YouTube. Warner Music detine 20% din piata muzicala, alti 60% revenind caselor de discuri Universal si Sony, informeaza Age Advertising.






Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.