Britanicii care se afla in spatele trupei virtuale Gorillaz vor veni pentru prima data in Romania, pe 6 noiembrie, pentru a sustine, la Sala Polivalenta din Bucuresti, alaturi de Underworld, un concert pentru amatorii muzicii electronice, anunta organizatorii.
Gorillaz este un proiect din 1998 lansat de Damon Albarn, fost component al trupei Blur, proiect care transforma total genul brit-pop printr-un mix de muzica electronica, hip-hop si dub, scrie NewsIn.

Primul album "Gorillaz", aparut in 2001, s-a bucurat de un succes insemnat, inregistrand vanzari de peste un milion de exemplare. De atunci, Albarn a mai lansat, sub acelasi nume, un alt album si, in prezent, lucreaza la cel de-al treilea. Ultima sa productie, "Demon Days"(2005), si "anexele" de tip B-side ale acestuia s-au vandut in peste 15 milioane de exemplare, cifra record pentru o trupa virtuala.

Ca semn de aversiune fata de vedetism, "muzicienii" din Gorillaz au fost creati bidimensional de autorul de benzi desenate Jamie Hewlett.

Daca Gorillaz sunt in premiera in Romania, cei de la Underworld au venit si in toamna anului trecut, la finalul turneului de promovare a ultimului album de studio al trupei, "Oblivion with Bells", lansat in octombrie 2007.

Underworld este initiativa a doi muzicieni studiosi de la Colegiul de Arta Cardiff, care inca din vremea studentiei, in 1983, colaborau cu o nemtii de la Kraftwerk, trupa care prin anii '70 facea revolutie folosind sintetizatorul Moog.

Cei doi muzicieni Underworld, Karl Hyde si Rick Smith, au incercat tot felul de variante de muzica de factura electronica, folosind diferite nume de trupa. Succesul a venit abia in 1996, cand doua piese ale lor, "Born Slippy" si "Dark & Long", au fost incluse pe coloana sonora a filmului "Trainspotting".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.