Tineti minte vremea in care Rammstein erau duri?, pe vremea incidentului Columbine, cand fiecare neamt cu o orga era considerat o amenintare la securitatea nationala. Ei bine, sextetul de rockeri germani si-a cam pierdut din "barbatie" in ultimii ani, insa isi pastreaza stilul de soc, lansand noul single: Pussy.
Nu ati citit gresit…chiar inseamna ceea ce credeti ca inseamna, nu este o metafora. De altfel, toata melodia este foarte foarte explicita, acordandu-se astfel perfect cu videoclipul, lansat de trupa germana pe un site porno.

Natura erotica a muzicii si a imaginii Rammstein nu este ceva nou pentru fani. Aceasta putea fii vazuta pe fiecare album scos de germani. De la Herzeleid, la Mutter, la Sehnsucht , la Reise Reise, la Rosenrot, iar acum la Liebe Ist Für Alle Da. Fiecare dintre ele exploatand un anumit tip de sexualitate: de la S&M, la Gay si de la Pur la Incestuos. Cu toate astea, stilul Rammstein a fost mereu unul foarte dur, unele melodii avand o oarecare profunzime pentru ascultatorii genului.

Acum, dupa aproape 4 ani de pauza, Rammstein a venit cu o „surpriza” pentru fani: Liebe Ist Fur Alle Da, a carui prim single lansat este Pussy. (videoclipul in varianta necenzurata il puteti vedea aici)

Stilul noului album ar putea fi o dezamagire pentru vechii fani Rammstein insa un singur lucru este clar: cu siguranta de acum rockerii germani nu vor mai fii acuzati ca „instiga” la violenta prin muzica lor ca si in „Masacrul Columbine” cand doi adolescenti imbracati in tricouri Rammstein au omorat 12 elevi si profesori dintr-un liceu din America si au ranit alti 21, luand exemplul vidioclipului Ich Will al trupei germane.

Rammstein s-a format in Berlin, in anul 1994 si ii are in componenta pe Till Lindemann (voce), Richard Kruspe si Paul Landers (chitara), Oliver Riedel (bass), Cristoph Schneider (percutie) si Christian Flake Lorenz (clape).

Stilul adoptat de nemti se invarte in jurul mai multor genuri muzicale combinand techno pop cu hard rock, hevy metal, grunge, punck, pop si gothic, facand astfel din Rammstein o formatie iubita de toti ascultatorii de rock. Ceea ce ii defineste de germani este stilul extravagant al comportamentului si al imbracamintii de pe scena, combinat cu spectacolele de flacari din concerte.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.