Cu citeva zile inaintea alegerilor prezidentiale, citeva vedete si personalitati culturale au oferit romanilor sfaturi si recomandari electorale. Daca majoritatea s-au abtinut sa-si exprime clar optiunile politice, Mihaela Radulescu, o fana "de ocazie" a lui Adrian Nastase, a trecut fara ezitari la propaganda.

Marcel Iures: "Eu sint inca sub impresia rezultatului votului pe care l-am urmarit din afara tarii. Cred ca, daca a mai ramas un pic de bun-simt in alegatorii din Romania, ar trebui sa facem apel la el. Unii cred ca votul unei persoane nu este important... In felul acesta, da roade strategia de spalare a creierelor din ultimii 15 ani. Cred ca, dupa toti anii acestia, oamenii trebuie sa-si aduca aminte ca destinele lor sint in miinile proprii, ca isi pot locui propria tara si ca pot schimba totul. Deocamdata tara pare ocupata de umbrele romanilor, de plasmuiri ale unei imaginatii ciudate."

Mariana Mihut: "Ma intreb citi dintre politicienii de la noi sint interesati sa fie spus adevarul. Daca ne gindim la toate minunile pe care le citim, nu mai stim ce sa credem. Ni se repeta liste cu realizari, integrari in Europa care sint puse in seama unor politicieni. Ma sperie cit de putini oameni participa la vot, cei mai multi preferind sa nu ia parte la propria lor viata."

Dan Bittman: "E pacat sa nu-ti spui parerea in mod oficial, mai ales atunci cind aceasta parere conteaza. Nu se intimpla sa conteze decit o data la patru ani si tu sa pierzi ocazia?! Votul de duminica va fi mai important pe masura ce va trece timpul. Imi pare rau ca pina acum a tot trebuit sa alegem intre doua rele. Macar am invatat ca este bine sa votezi pentru alternanta. E de preferat sa votezi pentru altii... Sa-i trimiti in opozitie pe cei de la putere, ca sa se mai gindeasca si ei si sa-si dea seama ce au gresit."

Calin Goia (Voltaj): "Pur si simplu nu sint sigur ca pot sa conving oamenii sa voteze. Noi am mai chemat oamenii la vot si... rezultatul a fost asta care a fost."

Mihaela Radulescu: "Merg de fiecare data la vot pentru ca mi-am dorit libertate de opinie. Si asa am cistigat si libertatea de a vota pe cine doresc, chiar daca asta presupune riscul de a fi hulita. L-am votat pe Basescu la primarie si nu m-a convins ca poate sa aiba grija de o tara, n-a facut mare lucru pentru Bucuresti. Il voi vota pe Nastase fara ezitare, cred in capacitatea lui si a echipei lui de a duce pina la capat lucrurile bune incepute. Ce-a promis a facut."

Bodo (Proconsul): "Ii trimit pe toti romanii sa-si aleaga viitorul astfel incit sa nu se plinga dupa aceea. Pina la urma, constiinta este singura care ii poate face pe romani sa voteze. Este o sansa sa poti schimba ceva in Romania."

Alexandru Tocilescu (regizor): "Cred ca neprezentarea la vot a ajuns sa fie o reactie aproape normala. La calitatea prestatiilor politice pe care le vedem, absenteismul pare un raspuns automat. Daca oamenii ar fi cinstiti si populatia ar crede in cinstea lor, poate ca am avea alte reactii. Am trecut generatii intregi pe linga posibilitatea de a trai normal. Faptul ca unul isi cumpara carti si are tablouri acasa nu inseamna ca are o intelegere deosebita pentru ce se intimpla in Romania. Un colectionar de felul acesta este egal cu cel care aduna cutii de chibrituri."

Tony Grecu (Divertis): "Cred ca numai politicienii pot sa-i convinga pe oameni sa voteze. Eu am indoieli legate de faptul ca oamenii ar avea o dorinta mai mare de a vota decit in primul tur de scrutin. Cred ca o eventuala schimbare de atitudine pentru alegatori ar avea legatura cu dezbaterea de miercuri dintre candidati. A fost un show politic adevarat. Traian Basescu a avut o evolutie remarcabila. Nici Nastase nu a fost rau, insa Basescu a fost peste el. Votez mereu stiind ca este singura mea posibilitate de a participa la conducerea tarii."


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.