Institutul Pentru Dezvoltare Durabila organizeaza, in cinstea aniversarii a 550 de ani de atestare istorica a Capitalei, trei concerte speciale. Primul, cel de pop, a avut loc duminica, la Teatrul de Vara Herastrau, cel de al doilea, de folclor, urmand sa se desfasoare, joi, 17 septembrie, in aceeasi locatie.
Saptamana se anunta bogata in evenimente iar ziua de joi, 17 septembrie, trebuie trecuta pe agenda oricui iubeste muzica populara si nu numai. Astfel, tot la Teatrul de Vara din Herastrau, va avea concertul extraordinar „Folktronica” la care vor participa, printre altii, Benone Sinulescu, Laura Lavric, Mioara Velicu, Cornelia si Lupu Rednic alaturi de naistul Nicolae Voiculet. Elev al lui Gheorghe Zamfir, Voiculet este un promotor de seama al culturii romanesti peste hotare. Anul trecut a initiat Nivo World Project, un spectacol sincretic in care artele se impletesc, proiect cu care a strabatut lumea culegand aplauze si multi fani pentru naiul romanesc. Unul dintre acestia este chiar imparatul Akihito al Japoniei la a carui recomandare Voiculet a fost invitat sa sustina anul acesta, in mai, un concert extraordinar la Muzeul Satului in onoarea Printului Akishino si a sotiei sale.

Ca recunoastere a meritelor sale in promovarea muzicii romanesti, Nicolae Voiculet a fost decorat anul acesta cu Ordinul "Meritul Cultural" in gradul de "Cavaler".

Concertul de joi va beneficia de participarea dirijorului Daniel Jinga si a unei orchestre de 80 de muzicieni care ii vor acompania live pe solisti. Maniera de interpretare este cu totul inedita fiind vorba, practic, de reorchestrari intr-un stil care face deja furori in occident - folktronic. Este vorba de interpretarea unei teme folclorice clasice care este „imbogatita” cu variatii de mare virtuozitate la nai. Va fi, deci, un dialog intre traditional si modern, intre folclor si alte stiluri muzicale (jazz, accoustic folk, electronic ambiental etc.), un dialog intre generatii.

Duminica, de la orele 20.30, Teatrul de Vara din Herastrau a fost gazda spectacolului de gala “Next Generation Pop Symphony”, prilejuind bucurestenilor intalnirea cu artisti indragiti precum Smiley, Don Baxter, Alex, Elena Gheorghe, Nico, Vlad Mirita, Mirela Boureanu, dar si tinere talente, precum Loredana Ciobotaru (castigatoare a premiului I, Sectiunea Interpretare - Mamaia 2009).

Vremea buna i-a incurajat pe bucuresteni sa iasa din casa si sa petreaca o seara cu multa muzica buna si buna-dispozitie la Teatrul de Vara din Herastrau. Intrarea a fost libera si spectacolul a atras un public numeros si foarte eterogen, de la cei care venisera sa danseze cu Smiley, pana la cei care doreau sa il revada pe Vlad Mirita pe aceeasi scena unde, in primavara acestui an, a sustinut un concert extraordinar de arii si canzonete. Aplauzele la scena deschisa au fost cea mai buna dovada ca spectacolul a fost o reusita, artistii promitind sa se mai reuneasca in aceeasi formula si cu alte ocazii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.