Potrivit unui sondaj realizat de site-ul sfx.co.uk, Batman i-a devansat pe Superman si Spiderman si este considerat cel mai mare supererou al tuturor timpurilor.
Batman a facut obiectul unor continue reinventari de cand a inceput sa patruleze strazile Gotham City in 1939. In mai 1939 revista "Detective Comics" a publicat prima dintre aventurile multimilionarului si filantropului Bruce Wayne, care se deghiza si isi folosea intelectul pentru a-si invinge adversarii malefici.

De atunci, alter ego-ul lui Wayne a fost protagonistul unor seriale de televiziune, jocuri video si al unor numeroase filme. Cel mai recent lungmetraj cu Batman, "The Dark Knight", i-a adus lui Heath Ledger un Oscar postum pentru Cel mai bun actor intr-un rol secundar. Christian Bale este ultimul actor care a intrat in pielea supereroului, pe lista actorilor care i-au dat viata numarandu-se si Michael Keaton, George Clooney sau Val Kilmer, scrie NewsIn.

Indiferent de numarul de reinventari pe care le-a suferit, Batman ramane supereroul cel mai proaspat, iconic si recognoscibil care exista, potrivit editorului sfx.co.uk, Dave Golder.

In clasamentul alcatuit in urma voturilor cititorilor sxf.co.uk Spiderman ocupa locul doi, fiind urmat de Superman, Wolverine si Iron Man.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.