Chitaristul britanic Noel Gallagher a anuntat vineri ca paraseste grupul Oasis - celebru atat pentru muzica sa, cat si pentru numeroasele scandaluri generate - dupa ce a avut o noua altercatie cu fratele sau Liam, in urma careia formatia si-a anulat concertul din Franta si intregul turneu european.
"Cu oarecare tristete si cu o mare usurare va anunt ca parasesc Oasis in aceasta seara. Oamenii vor scrie si vor spune ce vor vrea, dar eu pur si simplu nu mai pot sa lucrez cu Liam nicio zi in plus", a declarat, intr-un scurt mesaj postat pe site-ul Oasis, Noel Gallagher, fondator al grupului impreuna cu fratele sau, relateaza AFP.

Acest anunt a intervenit aseara, dupa ce in ultimul minut a fost anulat concertul pe care grupul trebuia sa-l sustina la Saint-Cloud, la periferia vestica a capitalei franceze, in cadrul unui festival rock, scrie NewsIn.

Potrivit directorului festivalului Rock en Seine, François Missonnier, cei doi frati au inceput sa se certe in culise, din motive care nu se cunosc. "Noel a plecat de la festival si nimeni nu a reusit sa-l faca sa se intoarca", a spus Missonnier, care a mentionat chiar ca o chitara a fost sparta.

Imediat, organizatorul festivalului a intervenit la microfon anuntandu-i pe cei 30.000 de spectatori ca Oasis - capul de afis al evenimentului - si-a anulat participarea.

Restul turneului european al grupului, care urma sa apara sambata la Rock Am See Festival in Germania, iar duminica la I-Day Festival din Milano, a fost anulat, a precizat Missonnier.

Fratii Gallagher, care formeaza baza grupului Oasis, sunt celebri pentru disputele lor frecvente si adesea violente inca de la fondarea grupului, in 1991. Insa cei doi frati, originari din Manchester, reusisera intotdeauna pana acum sa se impace.

Turneul lor mondial inceput in urma cu 13 luni, dupa aparitia ultimului lor album, "Dig out your soul" (2008), se desfasura intr-o atmosfera tensionata, cei doi frati recunoscand ca isi vorbeau rar. De mai multe luni aveau obiceiul de a se certa prin Twitter.

Saptamana trecuta grupul a fost nevoit sa dezminta pe site-ul sau internet zvonurile care vorbeau de o separare, dupa ce si-a anulat participarea la un festival englez, oficial din cauza unei laringite de care suferea Liam, solistul grupului.

Veritabila institutie in Marea Britanie, Oasis este, alaturi de Blur, unul dintre grupurile majore rezultate in urma valului de "britpop" din anii '90. Grupul are la activ sapte albume, intre care "Definitely Maybe`" si "(What's the story) Morning Glory?" sunt considerate printre cele mai bune. Potrivit The Belfast Telegraph, pana in iunie 2009 Oasis vanduse 50 de milioane de albume in intreaga lume.

Unele dintre melodiile lor, cum ar fi "Wonderwall", "Live forever" sau "Don't look back in anger" au devenit adevarate imnuri cantate in cor de miile lor de fani in timpul concertelor pe care le-au sustinut in lumea intreaga.

Pentru festivalul Rock en Seine este deja a doua deziluzie la rand. In 2008, cantareata soul Amy Winehouse, si ea cap de afis, si-a anulat participarea in ultimul moment.

Dupa anuntul privind anularea concertului Oasis, aflat sub soc, publicul festivalului, o buna parte purtand tricouri ale grupului, a reactionat cu tristete si resemnare dupa intalnirea ratata cu grupul preferat. "Am terminat-o cu ei. Cum pot sa-si trateze fanii in felul asta?", a declarat dezamagita Katie Evan, o avocata de 25 de ani, care a cheltuit 500 de euro pentru a veni de la Dublin ca sa asiste la concert.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.