Patrick Stewart, capitanulJean Luc-Picard din serialul SF Star Trek, spune ca a vazut o fantoma in timp ce juca in piesa "Asteptandu-l pe Gogot", in Theatre Royal Haymarket, informeaza The Telegraph.
Patrick Stewart le-a povestit unor prieteni ca a vazut o fantoma in teatrul considerat a fi cel mai des bantuit din Marea Britanie, in timp ce juca alaturi de Sir Ian McKellen, in celebra piesa a lui Beckett, "Asteptandu-l pe Godot".

Se presupune ca Stewart ar fi vazut fantoma lui John Baldwin Buckstone, un actor si director al Theatre Royal Haymarket la mijlocul secolului XIX, prieten cu Charles Dickens, scrie NewsIn.

Chiar inainte de a iesi din scena, in intervalul dintre doua acte, Stewart i-a spus partenerului sau de scena ca a vazut un barbat stand in culise, purtand ceea ce parea sa fie o haina bej si pantaloni twill (cu tesatura in diagonala). Episodul a fost relatat intr-un documentar despre Theatre Royal Haymarket, produs de canalul TV Sky Arts. Totusi, se pare ca un cameraman, trimis sa filmeze pentru documentar, nu a reusit sa surprinda pe pelicula imaginea fantomei.

Buckstone a fost multa vreme angajat al Theatre Royal, la inceput, ca actor comic, apoi ca autor de piese de teatru si in final ca actor si director intre 1853 si 1877, interval in care a montat 200 de productii. Institutia a devenit in acea perioada principalul teatru comic al momentului. Nu a murit in cladirea teatrului, ci in casa sa din Sydenham, Kent, in 1879, dupa o lunga boala, la varsta de 77 de ani.

Nigel Everett, unul dintre directorii teatrului, a declarat ca aparitiile lui Buckstone nu au fost atat de frecvente, ultima dintre ele fiind acum 3-4 ani.

"Ultimul actor care sustine ca i s-ar fi aratat a fost Fiona Fullerton, care povestea ca l-a vazut intr-o piesa de Oscar Wilde, acum 10 sau 12 ani", relateaza Everett. Dupa parerea sa, se poate vorbi chiar de aparitii motivate de tipul de piesa jucata in teatru: "Se pare ca fantoma apare atunci cand se joaca o comedie".

Adaugand ca nu considera, totusi, ca piesa "Waiting for Godot" ar fi o comedie, ci doar ca productia lor ar avea aspecte comice, el este de parere ca Buckstone apare doar atunci cand apreciaza lucrurile, "lucru pe care il consideram de bun augur".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.