Efervescenta pe scena si deloc discreta in viata privata, artista cu origini italiene traieste explozive istorii de iubire, punandu-si in tinerete viata sub auspiciile clipei traite, mai tarziu gasindu-si calea spirituala in Cabala, dupa 27 de ani de cariera totodata magnifica si capricioasa.
Cu o cariera muzicala de 27 de ani, Madonna a fost incoronata inca din anii '80 regina a muzicii pop, cu peste 200 de milioane de discuri vandute, zeci de hit-uri si o viata pe cat de excentrica, pe atat de plina de capricii si controverse.

"Material Girl", "Like a Virgin", "True Blue"
si "Like a Prayer" sunt titluri ramase pentru totdeauna in istoria muzicii, ca piese de succes ale artistei care se mentine, din 1982, in top. Adaptata permanent, cu o usurinta incredibila, la schimbarile de sound si la cerintele unui marketing tot mai flamand in favoarea industriei showbiz, Madonna a dominat constant "piata" mondiala a vocilor feminine, concurata doar temporar de alte artiste importante, ca Whitney Houston, Cher sau Kylie Minogue, scrie NewsIn.

Pe numele sau adevarat Madonna Louise Veronica Ciccone, artista a fost, in scoala, majoreta, repetand parca miscari pentru concertele si videoclipurile de peste ani. La inceputul anilor '80, succesul datorat primului sau album de studio i-a crescut, firesc, cota in lumea muzicii, insa regula nu s-a respectat si in alte domenii. Astfel, in 1985, pentru rolul din filmul "A Certain Sacrifice" a fost platita, aproape simbolic, cu doar 100 de dolari, in timp ce, cinci ani mai tarziu, colaborarea cu Warren Beatty in "Dick Tracy" i-a adus 35.000 de dolari, un onorariu, totusi, infim pentru artista care domina majoritatea topurilor muzicale.

In 1993, insa, salariul "actritei" Madonna a explodat la 2,5 milioane de dolari plus procent din incasari, datorita rolului din thriller-ul cu valente sexuale "Body of Evidence", in care l-a avut ca partener pe Willem Dafoe. Iar in 1996, filmarile pentru "Evita" i-au rotunjit conturile cu inca un milion de dolari si, totodata, au urcat-o in topuri si cu cover-ul "Don't Cry for Me Argentina".

Rolul care i-a marcat cariera este cel al Evei Peron, unul dintre marii idoli ai Argentinei. Pentru acest rol, Madonna a castigat Globul de Aur si un Oscar pentru cel mai bun cantec, "You must love me", una dintre piesele de pe coloana sonora a filmului. Cariera sa cinematografica ar fi putut bifa inca doua repere importante, "Batman Returns" si "Casino", insa, in cele din urma, regizorii Tim Burton si Martin Scorsese au preferat sa lucreze cu Michelle Pfeiffer si, respectiv, Sharon Stone.

Scenele fierbinti din "Body of Evidence" au evidentiat inclinatia artistei spre sexualitate, manifestata, muzical vorbind, in special pe albumul "Erotica". "Cand mi-e foame, mananc. Cand mi-e sete, beau. Cand simt ca vreau sa spun ceva, spun", suna filosofia de viata a Madonnei si, implicit, lipsa oricarei prejudecati, transmisa prin multe dintre piesele sale.

O alta "axioma" a Madonnei explica trecerea prin doua mariaje si numeroasele relatii pe care tabloidele si gura lumii i le-au trecut in CV-ul sentimental. "Cred ca oricine trebuie sa se casatoreasca macar o data in viata, pentru a vedea cat de stupida este aceasta institutie", spune cea care, in privinta maritisului, a fost fidela cinematografiei.

Prima casnicie si-a trait-o, intre 1985 si 1989, alaturi de actorul Sean Penn, iar pe cea de-a doua cu regizorul Guy Ritchie, din 2000 pana in 2008. In 2002, acesta din urma a distribuit-o in "Swept Away", insa esecul productiei l-a facut pe Ritchie sa nu recidiveze in ceea ce o priveste.
Statutul de femeie casatorita nu a oprit-o pe Madonna sa se dea in spectacol, la ora de audienta maxima, pe scena MTV Music Awards 2003. Artista si mai tanara colega Britney Spears s-au sarutat patimas in fata audientei pentru care surprinderea nu a durat mai mult de o fractiune de secunda.

Excentritatile de pe scena, dar si apropierea de mistica Cabalei au facut ca vedeta sa fie contestata atat de preotii ortodocsi din Bulgaria, care au cerut anularea concertului de la Sofia, cat si de ultracatolicii polonezi, care au contestat pana in ultima clipa concertul Madonnei din 15 august, zi in care era sarbatorita Sfanta Maria.

In prezent, Madonna are alaturi un iubit de 22 de ani, modelul brazilian Jesus Luz, si nu da semne ca ar fi tentata pentru o a treia casnicie.

Pentru muzica, insa, are unda verde sa continue, la nivel maxim. O ajuta vocea, inspiratia, antrenamentele pentru mentinerea formei fizice, show-urile construite pana la ultimul detaliu si strategiile de promovare fara cusur. Una dintre acestea din urma este aceea ca, la fiecare nou album, regina muzicii pop apare cu un alt look. O noua coafura, noi melodii, insa aceeasi vedeta pe soclu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.