Magda Mihailescu, primul critic de film roman care va juriza la Festivalul de Film de la Venetia, spune ca filmul "Francesca" al lui Bobby Paunescu ne-ar putea aduce surprize, concurand la o sectiune unde figureaza pelicule ale unor regizori cvasinecunoscuti.
"Pelicula lui Bobby Paunescu nu rupe gura targului, dar nu putem sa facem numai filme ca Mungiu sau Porumboiu. Este totusi un film remarcabil pentru un debut si pentru un om care a stat pe margine. <Francesca> este un film echilibrat care spune o poveste cu foarte multa tristete", a declarat criticul de film pentru NewsIn.

Filmul spune povestea educatoarei Francesca pe care o interpreteaza Monica Barladeanu, sotia lui Bobby Paunescu, care a conceput acest personaj special pentru ea. Povestea a fost inspirata de situatia romanilor din Peninsula. Francesca decide sa emigreze in Italia pentru a avea o viata mai buna. Ea reuseste sa obtina o slujba langa Milano, ii convinge pe parintii sai sa o sustina, iar iubitul ei o urmeaza. Lucrurile devin din ce in ce mai complicate deoarece se dovedeste ca iubitul Francescai are necazuri legate de un imprumut pe care nu l-a putut returna.

"Francesca" va participa la festivalul de la Venetia in cadrul sectiunii Orizzonti, care, potrivit Magdei Mihailescu, este echivalentul lui "Un Certain Regard" de la Cannes. Pentru ca alaturi de Bobby Paunescu vor participa si alti regizori la fel de putin cunoscuti pe plan international, criticul roman crede ca, la finalul competitiei, este posibila si o surpriza placuta pentru noi.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.