Roman Polanski revine pe marile ecrane cu thriller-ul politic "The Ghost", cu Pierce Brosnan si Ewan McGregor in distributie, care povesteste traseul biografic al unui prim-ministru fictiv, Adam Lang, o parodiere a fostului premier al Marii Britanii, Tony Blair.
Aceasta este prima pelicula regizata de cineastul polonez, dupa "Oliver Twist" (2005), care semneaza si scenariul. Din distributie mai fac parte actorii Ewan McGregor Kim Cattrall, Olivia Williams, Timothy Hutton, James Belushi si Tom Wilkinson.

"De mult timp caut un thriller politic pe care sa il regizez, iar <The Ghost> este perfect", declara Polanski in 2007, cand aborda pentru prima data subiectul peliculei.

In varsta de 76 de ani, Roman Polanski este considerat unul dintre cei mai valorosi regizori polonezi din toate timpurile. Printre filmele sale se numara "Dance of the Vampires", "Chinatown" si "Pianistul" - drama despre Holocaust premiata cu Oscar in 2003, in ciuda scandalului de acum 30 de ani.

Cartea "The Ghost" a fost scrisa de jurnalistul britanic Robert Harris.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.