Compozitorul Florin Bogardo, care semnat numeroase slagare din muzica romaneasca a anilor '70 si '80, a incetat din viata astazi, la varsta de 66 de ani, in urma unui atac cerebral, a anuntat Realitatea TV.
Bogardo, care era internat in spital pentru efectuarea unor analize de rutina, a suferit atacul cerebral in cursul zilei de vineri si a intrat in coma.

Compozitorul si-a legat cele mai importante succese ale carierei de colaborarea cu sotia sa, intrepreta Stela Enache, alaturi de care a lansat mai multe melodii de succes, printre care "Sa nu uitam sa iubim trandafirii", "Cum ploua azi peste iubirea noastra" si "N-am sa te pot uita", noteaza NewsIn.

Muzica lui Bogardo a devenit populara, in anii '80, si printre tineri, datorita pieselor incluse pe coloana sonora a filmelor din seria "Liceenii". Bogardo a compus si pentru alte nume importante ale muzicii romanesti - Aurelian Andreescu, Margareta Paslaru si Mihaela Mihai.

Nascut in 1942 la Bucuresti, Florin Bogardo a inceput sa studieze pianul la varsta de cinci ani, iar la 17 ani a compus fantezii si preludii pentru pian, lieduri, coruri si teme cu variatiuni. El a studiat la Conservatorul "Ciprian Porumbescu", perioada in care a compus lucrari camerale si, din 1963, s-a dedicat muzicii usoare.



"Sa nu uitam sa iubim trandafirii"
Vezi mai multe video din Muzica


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.