Actorul american Sidney Poitier, in varsta de 82 de ani a primit cea mai inalta distinctie civila din SUA, Medalia Prezidentiala a Libertatii, de la presedintele Barack Obama, informeaza BBC.
Alaturi de fizicianul Stephen Hawking, legenda tenis-ului Billie Jean King si arhiepiscopul sud-african Desmond Tutu, Poitier este una dintre cele 16 personalitati care au primit, anul acesta, prestigioasa distinctie oferita de liderul de la Casa Alba, scrie NewsIn.

Potrivit administratiei prezidentiale americane, actorul de culoare a lasat o incredibila amprenta in cultura SUA si a avansat, in randul natiunii, dialogul pe probleme legate de rasa si respect.

Sidney Poitier este primul actor de culoare care a castigat un Oscar pentru rol principal in 1963, pentru pelicula "Lilies of the Field". Poitier a aparut in peste 40 de filme, inclusiv in clasicele "Blackboard Jungle", "In The Heat Of The Night" si "Guess Who's Coming to Dinner".

Nascut in Miami, Florida, in 1927, Sidney Poitier a fost crescut in Bahamas si, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a servit in armata SUA ca asistent medical. Dupa razboi, artistul s-a mutat in New York si a devenit actor, primul film in care a aparut fiind "No Way Out", in 1950, in care a jucat alaturi de Richard Widmark.

Poitier a devenit un nume cunoscut dupa ce a fost nominalizat pentru cel mai bun actor la Oscar in 1958, pentru rolul din "The Defiant Ones", in care l-a avut partener pe Tony Curtis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.