Celebrul cineast american Martin Scorsese il considera pe regizorul Wes Anderson drept succesorul sau in prima linie de la Hollywood si se declara un mare fan al filmelor realizate de acesta, potrivit NewsIn.
Distins cu un Oscar si cu alte 82 de premii la festivaluri internationale de film, Scorsese isi declarase admiratia pentru Anderson inca din anul 2000. "Wes Anderson are un talent special: stie sa transmita foarte bine simplele bucurii si interactiuni dintre oameni. Acest tip de sensibilitate este rar intalnit in filme", a declarat Scorsese, pentru Esquire.

Criticii au remarcat deja ca o parte din tehnicile de filmare folosite de Anderson, printre care utilizarea imaginilor in slowmotion si a unghiurilor de filmare bizare, sunt imprumutate de la Scorsese, demonstrand astfel "chimia" dintre cei doi cineasti.

In varsta de 40 de ani, Wes Anderson a debutat la Hollywood in 1994, ca regizor si scenarist al filmului "Bottle Rocket", despre care Scorsese spune ca este una dintre cele mai bune pelicule ale anilor '90. De atunci, "succesorul" lui Scorsese a realizat alte sase filme, cel mai apreciat dintre acestea fiind "The Royal Tenenbaum", cu Gene Hackman, Anjelica Huston si Bill Murray printre protagonisti, productie nominalizata la Oscar in 2002.

Anul acesta, Anderson a finalizat cel de-al optulea film al sau, animatia "The Fantastic Mr. Fox", care va rula si in Romania din 20 noiembrie 2009. Premiera mondiala a productiei va avea loc pe 14 octombrie, in cadrul Festivalului International de Film de la Londra. Printre actorii care si-au imprumutat vocile personajelor din aceasta pelicula se numara Meryl Streep, George Clooney si Adrien Brody.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.