Pedro Almodvar spune ca regizorul joaca, in raport cu filmele pe care le face, rolul pe care il detine Dumnezeu in raport cu lumea si ca societatea pe care el o infatiseaza este mult mai apropiata de realitate decat modelul de societate promovat de Vatican.
"Regizorul este un fel de Dumnezeu. Si, trebuie sa spun, eu nu sunt un credincios", spune Almodóvar, intr-un interviu acordat revistei "Die Zeit", citat de NewsIn.

"In filmele mele, absolut nimeni nu joaca vreun rol care macar sa recunoasca modelul de familie al bisericii catolice", continua regizorul, desi a realizat mai mult de 20 de pelicule. Familia, asa cum o vede regizorul spaniol, nu este altceva decat un grup de persoane, mai mic sau mai mare, care "isi intalnesc nevoile, indiferent daca parintii sunt divortati, travestiti, transexulai sau calugari suferind de SIDA".

"Oamenii ar trebui sa vada dincolo de Vatican si sa perceapa familia, asa cum este ea in zilele noastre. (...) Familia mea este mai reala decat cea a Papei, pentru ca nu traieste in conformitate cu o anumita dogma, ci cu viata ei", adauga regizorul.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.