Un grup de ultracatolici polonezi se roaga impotriva organizarii unui concert al cantaretei americane Madonna, la 15 august, la Varsovia, care, in opinia lor, rsica sa fie o blasfemie pentru aceasta zi cand este celebrata Fecioara Maria, informeaza AFP.
"Madonna, cantareata, este o perversa. Incearca sa scandalizeze, isi expune corpul, erotismul. Ne putem astepta la toate acestea in timpul concertului. La fel de bine s-ar putea masturba pe scena, daca este sub efectul stupefiantelor", a declarat pentru AFP Marian Brudzynski, seful unui "comitet pentru apararea credintei si a traditiei", intitulat "Pro Polonia".

Comitetul cere municipalitatii Varsovia sa anuleze "concertul scandalos" al cantaretei programat pentru la o data sfanta pentru catolici.

Nici Biserica catolica, nici partidele politice de dreapta, nici chiar ultracatolicul post de radio Maryja nu au sustinut initiativa grupului lui Brudzynski.

15 august este pentru polonezi si o mare sarbatoare nationala, in care celebreaza Armata poloneza, in amintirea victoriei ei asupra bolsevicilor in timpul razboiului polono-rus din 1920.

"A amana cu o zi data concertului nu ar trebui sa fie o problema sau ar putea fi schimbata data cu cea in care este programat concertul de la Praga, 13 august", propune Brudzynski.

El i-a trimis o scrisoare presedintelui Lech Kaczynski in care ii cere sa intervina pentru anularea concertului. "Madonna este o anti-icoana a Fecioarei, a dovedit-o in repetate randuri cand si-a batut joc de credinta catolica", sustine Brudzynski.

Numai liderul istoric al sindicatului Solidaritatea, Lech Walesa, laureat al premiului Nobel pentru pace, el insusi un catolic practicant, a criticat alegerea datei concertului. "In aceasta zi, zi de mare sarbatoare in religia polonezilor, nu ar trebui sa avem acest gen de confruntare", a declarat Walesa. "N-as vrea ca cineva sa ma impiedice sa ma rog in aceasta zi. Madonna, te apreciez ca solista, dar in acea zi as vrea sa ma pot reculege, sa ma pot ruga", a spus fostul presedinte polonez.

Madonna este asteptata si la Bucuresti, la 26 august, cand va sustine un concert in Parcul Izvor, in cadrul turneului sau mondial "Sticky and Sweet".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.