Naomi Sims, prima femeie de culoare care a avut succes ca manechin profesionist in anii '60, a murit din cauza unui cancer, la varsta de 61 de ani.
Vestea a fost facuta publica de cumnatul ei Alexander Erwiah, care este si presedintele companiei de produse de frumusete Naomi Sims, informeaza The New York Times.

Cand a ajuns pentru prima oara in New York, in 1966, ca sa urmeze cursurile Institutului Tehnologic de Moda, in America nu exista un foarte mare interes pentru modelele afro-americane. Doar putine femei de culoare precum Dorothea Towles Church, un model cunoscut in Franta, si Donyale Luna, numita de revista Vogue modelul anului 1966, aveau succes la acea vreme.

Impinsa de colegele ei, Naomi a incercat si ea sa intre in lumea modei batand la usile multor agenti de modeling, dar a fost refuzata rand pe rand, pe motiv ca are pielea prea inchisa la culoare.

Naomi a decis sa se descurce singura si astfel a dat peste fotograful Gosta Peterson, care a fost de acord sa o fotografieze pentru coperta revistei "Fashion of the Times", suplimentul dedicat modei, lansat de cotidianul The New York Times.

Cativa ani mai tarziu Naomi a reusit sa apara pe copertele mai multor reviste, printre care "Life Magazin", "Cosmopolitan" si "Ladie Home Journal", o revista de moda conservatoare.

Dupa cinci ani s-a retras din lumea modelling-ului si s-a lansat in afaceri.

De asemenea, Naomi Sims a scris mai multe carti, printre care "All About Health and Beauty for the Black Woman", "How to Be a Top Model" si "All About Success for the Black Woman".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.