Barcelona, unul dintre cele mai frumoase orase europene, este ca o carte cu povesti fascinante, care te prinde in mrejele ei cu fiecare fila pe care o citesti.
Situata pe coasta Mediteranei, Barcelona este capitala Cataluniei, o comunitate autonoma din sud-estul Spaniei. Aici se vorbesc doua limbi oficiale: catalana, vorbita in general pe intreg teritoriul Cataluniei, si spaniola castiliana. Totodata, Barcelona este al doilea cel mai mare oras al Spaniei, atat ca dimensiuni, cat si ca numar al populatiei.

Plin de obiective turistice, Barcelona este un oras ale carui resurse nu pot fi epuizate intr-o singura vizita. Cei care vor insa sa “arunce” un ochi peste oras pot opta pentru un tur panoramic cu Autobuzul Turistic.

La Rambla, cea mai cunoscuta zona a Barcelonei, este o serie de bulevarde care pleaca din centrul orasului spre frontul de apa, pana la statuia lui Columb. Mereu plina de oameni, aceasta zona este un paradis al cumparaturilor, fiind presarata atat cu magazine moderne, cat si cu o multime de chioscuri cu suveniruri.

De asemenea, La Rambla merita un popas si pentru a vizita piata La Boqueria, plina de viata si culoare, dar si piata Placa Reial, cu ale sale arcuri si palmieri.

Antonio Gaudi da orasului o nota distincta cu ale sale lucrari faimoase, precum Parc Guel sau imensa biserica Sagrada Familia, inca neterminata.

Iubitorii de arta isi pot clati ochii si la Muzeul Picaso, care contine lucrari mai putin cunoscute ale artistului din tinerete sau pot vizita Muzeul de Arta Contemporana, celebru atat pentru lucrarile expuse, cat si pentru arhitectura sa, care poarta semnatura arhitectului american Richard Meier.

Nu trebuie trecut cu vederea nici dealul Montjuic, care iti ofera panorama specataculoasa a orasului. Si daca tot ai ajuns aici, nu trebuie sa ratezi nici fantana muzicala, care imbraca toata zona in mii de culori si note muzicale.

Trebuie mentionat faptul ca Barcelona este si casa celui mai mare club de fotbal din lume. Astfel, iubitorii acestui sport pot vizita stadionul echipei FC Barcelona, Camp Nou, dar si Muzeul dedicat acesteia.

J'Info Tours, unul dintre principalii tour-operatori din Romania, ofera vacante de vis atat in Barcelona, cat si pe Costa Brava sau Costa Mareseme, la preturi foarte avantajoase.

Astfel, daca ai ajuns in Barcelona, trebuie sa mergi si spre nord, pe coasta, unde iti poti petrece timpul liber intr-un mod placut in statiuni precum Loret de Mar, cea mai mare si mai animata statiune de pe Costa Brava , unde plajele se imbina cu zonele stancoase.

Daca va doriti o vacanta mai linistita, puteti opta pentru cea mai noua statiune de pe Costa Mareseme, Santa Susana, cea mai larga dar si mai frumoasa plaja din nordul Cataluniei, care ne pune la dispozitie cele mai noi si confortablie hoteluri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.