Curtea Superioara de la Los Angeles a recunoscut ieri validitatea testamentului lui Michael Jackson redactat in 2002 si i-a mentinut in functie pe cei doi executori testamentari desemnati de cantaret, transmite AFP.
Curtea ii numise deja adminsitratori provizorii dupa lectura testamentului.

In ultimele saptamani s-a speculat intens cu privire la atacarea testamentului de catre Katherine Jackson, mama cantaretului, care considera ca nu este suficient de mult implicata in gestionarea bunurilor fiului sau. Avocatii acesteia nu au atacat insa testamentul, potrivit lui Howard Weitzman, reprezentantul executorilor testamentari, citeaza NewsIn.

Starea patrimoniului lui Michael Jackson face obiectul a numeroase speculatii. Potrivit Los Angeles Times, cantaretul ar avea datorii de 400 de milioane de dolari, dar activele sale ar valora 600 de milioane, fara a mai pune la socoteala veniturile generate de cresterea vanzarilor discurilor sale, dupa moartea lui Jackson. Cantaretul a murit pe data de 25 iunie, la varsta de 50 de ani, in urma unei crize cardiace.

Pe de alta parte, tot ieri, justitia a incredintat custodia definitiva a copiilor lui Jackson mamei cantaretului, asa cum a dorit acesta, in pofida unei cereri surprinzatoare a dermatologului artistului, care voia sa fie consultat in privinta sortii copiilor.

Katherine Jackson, in varsta de 79 de ani, obtinuse deja custodia provizorie a copiilor - Prince Michael (12 ani), Paris (11 ani) si Prince Michael II (7 ani) - fara a-si ascunde intentia de a cere custodia lor definitiva. In testament, Michael Jackson stipulase ca cei trei copii ai sai sa fie luati in grija de bunica lor, in cazul disparitiei sale.

Timp de mai multe saptamani au planat indoieli asupra intentiilor lui Debbie Rowe, mama biologica a lui Prince Michael si a lui Paris, dar in cele din urma aceasta a ajuns la o intelegere cu familia Jackson. Astfel, copiii vor locui cu bunica lor, iar Rowe va avea dreptul sa ii viziteze. Modul in care vor decurge vizitele va fi stabilit ulterior cu ajutorul psihologului copiilor. Aceasta intelegere a fost aprobata de Curtea Superioara de la Los Angeles.

"Toata lumea urmareste acelasi obiectiv, binele copiilor", a declarat avocatul lui Debbie Rowe la iesirea de la tribunal.
Audierea nu a fost insa lipsita de surprize, provocate de interventia neasteptata a avocatului lui Arnold Klein, dermatologul lui Michael Jackson, care a cerut ca acesta sa aiba un cuvant de spus in privinta sortii copiilor. Avocatul a afirmat ca cererea este justificata prin indelungata relatie a acestuia cu Jackson si copii, negand insa ca ar fi tatal biologic al copiilor, asa cum speculase presa.

Judecatorul Beckloff a respins cererea dermatologului, considerand ca acesta nu are alt rol decat cel a unui "prieten ingrijorat" de soarta copiilor.

Judecatorul le-a acordat si o pensie lunara lui Katherine Jackson si copiilor, platita din patrimoniul cantaretului. Suma nu a fost dezvaluita, dar este mai mica decat cea solicitata de avocatii lui Katherine Jackson. O noua audiere a fost fixata pe 2 octombrie, pentru a analiza situatia copiilor si custodia.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.