Extravagantii de la ZZ TOP, una dintre cele mai cunoscute trupe rock americane, faimosi pentru stilul muzical original, dar mai ales pentru aparitia scenica marcata de barbile foarte lungi, vor concerta pentru prima oara in Romania, pe 20 octombrie, anunta organizatorii.
Dupa un turneu alaturi de Aerosmith in vara lui 2009, ZZ TOP concerteaza si in Romania, in cadrul unui turneu in care se vor opri in tari precum Cehia, Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia, Marea Britanie si Belgia.

Infiintata in Texas in 1970, ZZ TOP este una dintre putinele trupe rock care si-a pastrat componenta originala pe parcursul celor 40 de ani de cariera. Cei trei rockeri texani Billy Gibbons, Dusty Hill si Frank Beard sunt cunoscuti atat pentru stilul inconfundabil de blues-rock pe care il canta, cat si pentru imaginea lor inedita.

Trupa are la activ 14 albume de studio si a primit de-a lungul timpului 24 de discuri de platina. Doar in SUA, a inregistrat vanzari de 20 de milioane de albume. ZZ TOP este cunoscuta pentru hit-uri precum "Gimme All Your Lovin’", "Rough Boy", "Give It Up", "Sharp Dressed Man" si "Legs".

Cu palarii texane, ochelari de soare si barbi lungi, Billy Gibbons si Dusty Hill au devenit figuri inconfundabile pe scena rock-ului american.

Singurul membru al trupei care nu are barba se numeste Beard. In 1984, compania Gilette le-a oferit lui Gibbons si Hill un milion de dolari ca sa isi rada barbile, insa acestia au refuzat, motivand ca ar fi prea urati fara ele.

Formatia va concerta la Bucuresti in cadrul turneului "Double Down Live" 2009, un eveniment organizat de D&D East Entertainment in colaborare cu Marcel Avram.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.