Lume, Lume! astazi incepe la Gheorghieni Festivalul filmului de animatie "Muuuvi Fest" si se va incheia luni, 3 august. 76 de filme din 14 tari vor intra in competitia Muuuvi Fest 2009 pentru castigarea trofeului "The BloodyCow Award".
Cea de-a 5-a editie reuneste 79 de filme din mai multe tari, printre care Statele Unite, Portugalia sau Singapore. „Muuuvi Fest” se incheie pe 3 august, potrivit Hotnews.

In cadrul festivalului, se acorda marele premiu „The Boody Cow Award”, adus de mascota festivalului, vaca Viola. Totodata, sunt premii pentru cel mai bun film de animatie, cel mai scurtmetraj de fictiune, cel mai bun film documentar, cel mai bun film experimental, cel mai bun director de imagine, cel mai bun regizor si cel mai bun film studentesc. Filmele sunt vizionate de un juriu international, format din 5 membri, printre care se numara si romanii Andrei Gheorghe, realizator de radio si tv, regizorul Catalin Leescu, dar si Aaron Balsz, directorul artistic al festivalului, Max Hattler, dublu premiat la „Muuuvi Fest” si istoricul italian de animatie Andrea Martignoni.

Pretul unui bilet este de 70 RON. Se poate lua bilet redus pe toata durata festivalului, doar de la locatie si doar in prima zi, urmand ca, in celelalte zile, sa se poata achizitiona bilete pentru o zi la pretul de 30 RON, precizeaza Lume Buna.

"Muuuvi Fest" a inceput in 2004 din ambitia a doi tineri, Selyem András si Aaron Balázs, sub numele de “Muuuvi - International Short Film Festival”. Scopul festivalului este sa gaseasca cel mai original personaj de film care sa-l detroneze pe Kenny din „SouthPark” sau pe James Bond din „Agentul 007”.

Click aici pentru programul Festivalului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.