Peste doar o saptamana si jumatate, Narcisa Suciu va avea parte de inca un coleg de scena celebru, dupa ce exact acum un an a cantat la Bucuresti in deschiderea recitalului legendei folk Joan Baez, ridicand sala in picioare cu vocea ei melodioasa si sonoritatea ritmurilor maramuresene. Narcisa a fost selectata sa reprezinte Romania la un amplu festival de muzica etnica balcanica, ce va debuta la Torino, in a treia zi de festival, care va fi dedicata exclusiv muzicii romanesti. Cu doar o zi inainte, pe aceeasi scena, va urca, de data asta in calitate de muzician, regizorul sarb Emir Kusturica, cel care a facut celebra, gratie filmelor sale, pe mapamond muzica de inspiratie folclorica balcanica.

"Nu imi e teama ca ma voi face de ras"

Alaturi de trupa sa "No Smoking", Kusturica nu va relua insa proiectele muzicale ale celui care ii semneaza in mod constant coloana sonora a filmelor, Goran Bregovici, ci va prezenta propria sa viziune muzicala, avand ca sursa de inspiratie acelasi infinit de bogat folclor balcanic. Cu toata notorietatea regizorului sarb, un bun prieten cu actrita Rona Hartner, stabilita la Paris si implicata si ea in proiecte muzicale inspirate de folclorul balcanic cu influente tiganesti (cei doi au impartit de altfel si scena anul acesta, la celebrul festival "Primavara de la Bourges"), Narcisa, colega cu Rona la Fundatia Phoenix, nu se teme insa ca va fi pusa in umbra de regizor.

"Eu, personal, nu ma dau in vant dupa stilul muzical al lui Kusturica, l-am ascultat cu atentie, si chiar nu cred ca am de ce sa-mi fac griji. Muzica romaneasca e extrem de bogata si de frumoasa, nu-mi e teama ca ma voi face de ras. Indiferent de numele lui, sunt convinsa ca voi impresiona publicul. Preselectia pentru acest festival a fost foarte dura, si insusi faptul ca am fost aleasa inseamna ca am avut cu ce-i convinge", declara transanta si sigura pe sine cantareata din Maramures.

Ea va fi insotita pe scena de actualul ei partener, Rares, chitarist al trupei "Midnight Express", in calitate de guest star. Din sala, ii va tine pumnii fiica ei, Daria, care, dupa turneul de acum o luna realizat de mama ei tot in Italia, a rugat-o insistent pe aceasta sa o ia in toate turneele ei.

Un soi de Phoenix de-al lor

Pe aceeasi scena din Torino vor concerta in cadrul festivalului inca trei trupe romanesti: K1, Gasca de acasa si baietii de la Ro-mania. "Este o onoare pentru noi sa fim pe aceeasi scena cu Emil Kusturica. Dupa parerea noastra, el este un Phoenix romanesc la el in tara. Speram sa fie incantat de prestatia cantaretilor nostri", a declarat Radu Fornea, component al trupei K1.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.