Actorii George Clooney si Meryl Streep asigura vocea sotilor Fox din filmul de animatie "The Fantastic Mr Fox",bazat pe povestea pentru copii a scriitorului Roald Dahl, care va deschide cea de-a 53-a editie a Festivalului de Film The Times BFI din Londra, desfasurat in perioada 14-29 octombrie 2009.
Regizorul Wes Anderson, care a citit cartea "Fantastic Mr Fox" cand era copil, este un mare fan al scriitorului Roald Dahl, relateaza "The Times". Anderson, aflat la primul film de animatie din cariera, a lucrat foarte aproape de persoanele care detin drepturile asupra lucrarilor lui Roald Dahl, mai aproape decat orice alt regizor care a adaptat cartile autorului, inainte de decesul acestuia, in 1990, scrie NewsIn.

In 2004, Anderson a semnat un acord cu privire la "Mr Fox" iar apoi s-a mutat in casa scriitorului din Great Missenden, potrivit Amandei Conquy, care se ocupa de domeniul literar al lui Dahl. Rezidentii din comitatul Buckinghamshire, unde anual se strang 50.000 de fani ai scriitorului, pentru a vizita Road Dahl Museum si Story Centre, l-au vazut adesea pe Anderson plimbandu-se prin imprejurimi. Wes Anderson si-a schitat scenariul in aceeasi coliba in care Roald Dahl isi scrisese povestile.

Echipa de productie a filmat simultan pe 30 de platouri, inspirate din casa si satul in care a locuit scriitorul, iar productia filmului a durat doi ani. Din distributie mai fac parte actorii Michael Gambon, Willem Dafoe, Bill Murray si Adrien Brody, dar si cantaretul Jarvis Cocker.

Roald Dahl, unul dintre cei mai renumiti scriitori pentru copii, a scris si "Charlie's Chocolate Factory", ecranizat de doua ori, in 1971 si 2005 si "Matilda", povestire ecranizata in 1996. Povestirea "Fantastic Mr Fox" a fost publicata in 1970.

"The Fantastic Mr Fox"
va rula si in cinematografele din Romania, incepand cu 20 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.