Casa de moda Christian Lacroix, declarata in stare de insolventa la inceputul lunii iunie, a primit trei oferte de preluare, potrivit administratorului judiciar care se ocupa de dosarul casei, Rgis Valliot, informeaza AFP.
Potrivit lui Valliot, una dintre oferte apartine grupului italian Borletti, asociat al creatorului de moda Christian Lacroix. "Dosarul prezinta, de fapt, o pre-oferta, care mai trebuie perfectionata pana la sfarsitul lunii august, dar este una promitatoare", a precizat Valliot, potrivit NewsIn.

Grupul Borletti detine lantul italian de magazine La Rinascente si a cumparat in 2006, impreuna cu Deutsche Bank, magazinele Le Printemps.

Societatea de consultanta Bernard Krief Consulting (BKC) a depus, si ea, o oferta, insa aceasta este, potrivit administratorului judiciar, putin satisfacatoare, atat pe plan financiar, cat si social.

Al treilea dosar in vederea cumpararii casei de moda a fost depus de un anonim, care a facut o oferta simbolica de un euro, iar un al patrulea candidat s-a retras.

Candidatii pentru preluarea casei de moda Christian Lacroix, care in 2008 a inregistrat pierderi de zece milioane de euro la o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro, au putut depune oferte de preluare pana luni.

Casa de moda Christian Lacroix, proprietate a grupului american Falic, a anuntat, la sfarsitul lunii mai, sistarea platilor, dupa scaderea vanzarilor la colectia feminina de pret-a-porter cu 35%. In 2008, compania a inregistrat pierderi de 10 milioane de euro, raportate la o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro.

La sfarsitul lunii mai, creatorul Christian Lacroix a recunoscut colapsul companiei intr-o scrisoare de uz intern, adresata salariatilor, insa a tinut sa le multumeasca angajatilor pentru munca depusa la colectia de toamna-iarna 2009/2010: "Nu stiu ce va fi de facut maine, daca va fi un maine, dar sa stiti ca voi face tot ceea ce e posibil pentru a ramane o casa de moda 200% si pentru a conserva un savoir-faire fara de care plamanii si inima casei nu ar exista".

Creatorul de moda, care este retribuit prin societatea pe care o detine, XCLX, recunoaste chiar "fara rusine, ca i se datoreaza 1,2 milioane de euro" si ca deseneaza, fara a fi remunerat, de luni de zile. Conform PDG Nicolas Topiol, citat intr-un comunicat al institutiei, societatea a lansat, inca de anul trecut, o campanie de atragere a finantarilor, dar si acest proces, aflat in faza finala, a fost compromis de criza economica globala.

Casa de moda Christian Lacroix, creata in 1987 sub egida grupului LVMH si patronata din 2005 de grupul american Falic, specializat in duty-free, a anuntat astfel, oficial, ca se afla in imposibilitatea de a efectua plati, marcata fiind de "criza financiara mondiala care afecteaza intr-o maniera semnificativa domeniul de lux".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.