Michael Jackson a scris versurile celebrei melodii "Billie Jean" in doar trei minute, hit-ul compus in 1983 fiind inspirat de o admiratoare pe care a vazut-o in fata casei familiei sale, potrivit dr. Steve Hoefflin, prieten al familiei Jackson, informeaza cotidianul The Sun.
Hoefflin povesteste ca Michael Jackson era in masina, impreuna cu doi dintre fratii sai, cand a scris textul piesei. Mai tarziu, Jackson a desenat o schita nud a femeii care a inspirat versurile, pe care a oferit-o prietenului sau, chirurgul plastician Steve Hoefflin.

"Melodia pe care Jackson a scris-o cel mai repede este <Billie Jean>. Mi-a spus ca versurile, pur si simplu, ii veneau in minte, continuu", a declarat Hoefflin, potrivit NewsIn.

Megastarul a fost si autorul liniei melodice, iar piesa inclusa apoi pe albumul "Thriller" l-a avut ca producator pe Quincy Jones.

"Billie Jean" a fost lansata pe fondul unui scandal declansat de o admiratoare a lui Michael Jackson, care sustinea ca megastarul este tatal unui dintre copiii sai. In autobiografia sa "Moonwalk", Jackson a scris ca melodia este bazata pe povestea admiratoarelor pe care el si fratii sai le-au intalnit cand faceau parte din Jackson 5.

"Nu a existat niciodata o Billie Jean. Fata din melodie este un simbol al persoanelor care au afectat viata fratilor mei in ultimii ani. Nu pot intelege cum aceste fete pot sustine ca poarta copilul cuiva, cand acest lucru nu este adevarat", scria regele muzicii pop in autobiografie.

Chirurgul plastician a mai povestit pentru The Sun ca lui Michael Jackson ii placea sa deseneze. Cantaretul i-a dat lui Hoefflin o serie de schite autoportret, care urmeaza sa fie publicate intr-o carte.

"Unul dintre multele lucruri pe care oamenii nu le stiu despre Michael este ca iubea desenul. A castigat multa incredere in sine in anii '80, cand a locuit cu mine si petreceam ore intregi pictand impreuna. A desenat nenumarate imagini ale sale ca adolescent si ale barbatului care spera sa devina", a declarat Hoefflin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.