Chiar daca a ramas cunoscut in special pentru muzica sa, Michael Jackson s-a implicat, de-a lungul carierei sale, si in proiecte cinematografice, cu doar trei luni inaintea decesului sau semnand un acord pentru a co-regiza si finanta un film despre copiii din orfelinate, potrivit HollywoodReporter.
"Michael era foarte nerabdator sa faca filme si vroia sa se implice in tot ce inseamna asta, de la scenariu, la productie si la muzica. Dar nu prea a aratat interes pentru actorie", a declarat Bryan Michael Stoller, producatorul de filme de categoria B care a fost prieten, timp de 23 de ani, cu megastarul, relateaza NewsIn.

Stoller spune ca, cu trei luni inaintea decesului, Michael Jackson s-a angajat ca co-regizeze si sa finanteze filmul "They Cage the Animals at Night", o drama despre copiii fara adapost, proiect la care cei doi lucrau de sapte ani si pe care planuiau sa il inceapa dupa incheierea turneului de revenire de la Londra.

Scenariul filmului era bazat pe o carte publicata in 1985 de Jennings Michael Burch, care povesteste experienta sa de copil intr-un orfelinat.

"Michael imi spunea deseori ca simte ca a crescut ca un orfan, deoarece nu a avut niciodata o singura casa. Pentru el, fiecare hotel era ca un orfelinat. Spunea ca se uita pe fereastra si, cand vedea copii jucandu-se, plangea pentru ca nu putea sa faca aceleasi lucruri ca si ei", a povestit Stoller.

Stoller a cumparat drepturile de ecranizare ale cartii pentru suma simbolica de un dolar, fara a-i spune initial autorului despre implicarea lui Jackson. Cand Michael Burch a aflat acest lucru, a fost foarte entuziasmat sa lucreze cu megastarul. In 2003, scriitorul, in varsta de 67 de ani si bolnav de cancer, a fost la Neverland, unde Jackson l-a intervievat pentru ceea ce urma sa fie o emisiune speciala televizata sau un DVD, in cazul in care autorul ar fi decedat pana la finalizarea filmului.

Michael Stoller, care a inregistrat interviul, are multe alte ore de filmari cu Jackson, pe care spune ca le va face publice deoarece crede ca il umanizeaza pe regele muzicii pop intr-un moment in care sunt vehiculate multe mituri despre el. Producatorul vrea sa vanda drepturile de autor pentru filmarile, inregistrarile audio si fotografiile pe care le are cu Michael Jackson si a primit deja oferte de la posturi de televiziune precum NBC si CBS.

Ultima incursiune in cinematografie a lui Jackson a fost in 2005, cand a aparut intr-un mic rol in comedia "Miss Cast Away and the Island Girls", produsa, scrisa si regizata de Michael Stoller. Jackson apare in film in rolul "agentulului M.J.", care vine sa salveze mai multe persoane printr-o raza de lumina. Filmul a fost lansat pe DVD, insa, cand Jackson a fost acuzat de molestarea unui copil, distribuitorul l-a retras de pe piata.

"They Cage the Animals" a fost, de asemenea, afectat de acuzatiile de molestare. In 2003, dupa ce Michael Jackson a semnat un acord pentru acest film cu Icon Prods, companie la care Mel Gibson este partener, acordul a picat din cauza acuzatiilor aduse megastarului.

Michael Jackson a mai jucat, in 1978, in filmul "The Wiz", in rolul sperietoarei de ciori, iar in 2002 a aparut in "Men in Black 2", in rolul agentului M.

Videoclipul "Bad", regizat de celebrul Martin Scorsese in 1987, si cel la piesa "Thriller", regizat de John Landis in 1983, pot fi incluse, de asemenea, in lista productiilor in care cantaretul a aparut ca actor.

Jackson a mai jucat in scurtmetrajul de 38 de minute "Ghosts", regizat in 1997 de Stan Winston, pe baza unui scenariu la care a contribuit si cantaretul. "Ghosts" a fost prezentat in 1997 la Festivalul de Film de la Cannes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.