Zece serigrafii cu chipului actritei Marilyn Monroe, realizate cu o matrita creata de cel mai cunoscut reprezentant al curentului pop-art, Andy Warhol, sunt expuse spre vanzare, pana pe 20 august, la Dalles din Capitala, informeaza organizatorii evenimentului.
Serigrafiile apartin unui colectionar roman si costa, in total, 9.900 de euro. Lucrarile vor putea fi cumparate la pachet sau separat, pentru aproximativ 1.000 de euro bucata. Lucrarile sunt inscriptionate cu seria ce atesta realizarea lor dupa matrita lui Warhol, relateaza NewsIn.

In luna septembrie, celebra casa de licitatii Christie's va scoate la licitatie, la Londra, lucrarea lui Warhol "Marilyn", estimata la 20.000 de lire sterline, care face parte dintr-o serie de zece printuri create de artist in 1967.

Artistul american Andy Warhol si-a inceput cariera prin a face grafica unor reclame si ilustratii pentru jurnale de moda. Fiind foarte apreciat, a patruns in cercuri exclusiviste si ajuns sa expuna in galerii de moda. In anii '60, a inceput sa foloseasca serigrafia si tiparul fotomecanic, iar lucrarile sale, printre care reproduceri ale portretelor starurilor de cinema si grafica unei serii de sticle Coca-Cola, au devenit simboluri ale culturii si civilizatiei americane.

Warhol a realizat si grafica unor albume ale trupei Rolling Stones si a cochetat si cu cinematografia, realizand un film experimental alaturi de membrii formatiei The Velvet Underground. Artistul a incetat din viata in 1987.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.