In ciuda incasarilor mari inregistrate in box-office, industria divertismentului de la Hollywood este in criza,, potrivit unui raport economic realizat de o organizatie economica non-profit pentru primele sase luni ale anului, informeaza HollywoodReporter.
Raportul mai sugereaza ca alegerile din septembrie, pentru desemnarea membrilor comitetului de conducere al sindicatului angajatilor industriei de film si divertisment, sunt cruciale pentru bunastarea Hollywood-ului, scrie NewsIn.

Realizat de organizatia Los Angeles Economic Development Corp. (LAEDC), raportul mai aminteste ca tendinta de a muta productia de filme de la Hollywood poate fi schimbata doar daca statul California va decide sa ofere stimulente financiare sau reduceri de taxe pentru proiectele desfasurate acolo.

"Tendinta de mutare a locului de productie nu este efemera si provoaca scaderea numarului de locuri de munca si a veniturilor pe care Los Angeles le realizeaza din taxe. Desi California a inceput, intr-un final, sa ofere stimulente, multi reprezentanti ai industriei sunt de parere ca acestea sunt prea mici si nu sunt focusate pe industria de lungmetraje", se mai arata in raportul LAEDC.

Organizatia estimeaza ca, in urmatoarele 12 luni, productia de filme va contribui la o crestere de 1,6% a numarului de locuri de munca, numarul slujbelor din televiziune si radio va scadea cu 8,4%, iar cel al freelancer-ilor va creste cu 7,7%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.