Cantareata americana Madonna a venit duminica la Marsilia pentru a fi alaturi de victimele accidentului produs joi in momentul montarii unei scene pentru concertul pe care trebuia sa-l sustina pe stadionul V�lodrome, accident soldat cu doi morti si opt raniti, relateaza AFP.
Madonna a sosit duminica dupa-amiaza pe aeroportul Mariagne din Marsilia imbracata in negru si purtand ochelari de soare si a urcat la bordul unui Mercedes de culoare neagra, insotita de o garda de corp. Impreuna cu ea se aflau si doi dintre copiii adoptati, care au urcat intr-o alta masina, informeaza NewsIn.

Prabusirea scenei - in timpul montarii - s-a soldat saptamana trecuta cu moartea a doi tehnicieni, un francez in varsta de 52 de ani si un britanic de 23 de ani, si ranirea altor opt persoane. Trei dintre acestea sunt inca in spital, iar starea uneia dintre victime este grava. Toti lucrau la pregatirea concertului pe care Madonna trebuia sa-l sustina duminica la Marsilia. Spectacolul a fost anulat imediat dupa producerea dramei.

Madonna se declarase joi "distrusa" de tragedia care s-a produs si le-a adus un omagiu victimelor in timpul unui concert pe care l-a sustinut in Italia in aceeasi seara.

Duminica, artista a mers mai intai la Aix-en-Provence, la familia lui Charles Criscenzo, tehnicianul in varsta de 52 de ani care a decedat in accident. In preajma locuintei, situata la una din periferiile localitatii, politistii in civil au instituit un perimetru de securitate pentru a-i impiedica pe jurnalisti sa se apropie.

Ulterior, Madonna l-a vizitat la spitalul Conception din Marsilia pe unul dintre raniti, un tehnician francez care a suferit o fractura de femur. Madonna a fost intampinata de primarul Marsiliei, Jean-Claude Gaudin, care, cu un buchet mare de trandafiri albi in maini, a salutat "gestul de omenie" al cantaretei.

Artista nu a facut declaratii, s-a strecurat printr-o busculada generala si a mers sa-l vada pe ranit, dupa care s-a dus la un alt spital din oras pentru a vedea o alta victima. Adjunctul primarului a precizat ca Madonna dorea ca vizita sa sa fie "privata si discreta".

Artistei nu i s-a dat voie sa mearga la stadionul Vélodrome, din cauza anchetei judiciare aflate in curs si a necesitatii de a pastra intacte urmele si indiciile, au declarat surse apropiate anchetei.

Dupa accident, Parchetul din Marsilia a deschis o ancheta pentru omor prin imprudenta si ranire involuntara in cursul unui accident de munca.

Un tehnician prezent la stadionul Vélodrome in ziua accidentului a declarat pentru AFP sub acoperirea anonimatului ca unul dintre cele patru motoare folosite in mod nrmal pentru a ridica acoperisul scenei nu a functionat si fusese inlocuit de o macara. "Nu pot spune daca aceasta a cauzat un dezechilibrul structurii, dar stiu ca greutatea trebuie sa fie repartizata egal intre cele patru colturi ale acoperisului pentru a putea fi ridicat fara riscuri", a explicat tehnicianul.

O sursa judiciara a declarat ca printre ipotezele serioase luate in calcul figureaza o disfunctionalitate aparuta in momentul ridicarii acoperisului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.