"Harry Potter si Printul Semipur", al saselea film din celebra serie adaptata dupa romanele scriitoarei J.K. Rowling, este liderul box-office-ului american, cu incasari de 79,5 milioane de dolari in primul week-end de proiectie in cinematografe, potrivit hollywood.com.
Regizat de David Yates, "Harry Potter si Printul Semipur" prezinta aventurile lui Harry (Daniel Radcliffe), care isi accepta rolul de Cel Ales si incepe sa se pregateasca pentru a-l distruge pe lordul Voldemort, alaturi de prietenii sai Hermione Granger (Emma Watson) si Ron Weasley (Rupert Grint). "Harry Potter si Printul Semipur" este cel mai scump film din serie pana acum, productia sa costand 235 milioane de dolari., scrie NewsIn. Primele cinci filme din serie au generat un profit de 4,5 miliarde dolari din vanzarea biletelor.

"Harry Potter si Printul Semipur" a depasit recordul pentru cele mai mari incasari realizate de un film in primele cinci zile de la lansare, cu 396,7 milioane de dolari la nivel mondial, potrivit distribuitorului Warner Bros. Pictures. Pana acum, recordul a fost detinut de "Spider Man 3", care in 2007 a realizat venituri din vanzari de bilete de 381,7 miloane de dolari in primele cinci zile.

In Romania, noul Harry Potter va rula in cinematografe incepand cu 22 iulie, iar Papa s-a decis sa binecuvanteze 'Harry Potter si Printul Semipur. '

Pe locurile urmatoare in box office se claseaza “Ice Age: Dawn of the Dinosaurs”, cu 17,7 milioane de dolari, si "Transformers: Revenge of the Fallen", care ocupa locul trei, cu incasari de 13,7 milioane de dolari. “Ice Age: Dawn of the Dinosaurs” a avut premiera in Romania pe 3 iulie, iar "Transformers: Revenge of the Fallen", pe 26 iunie.

Liderul weekend-ului trecut, "Bruno", ocupa saptamana aceasta locul patru in box-office, cu incasari de 8,4 milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.