Cineastul american George Lucas, cunoscut pentru celebra serie "Star Wars", ocupa locul I in clasamentul celor mai bine platiti barbati de la Hollywood, fiind urmat de Steven Spielberg, Jerry Bruckheimer si Jerry Seinfeld, potrivit BBC, care citeaza revista de business Forbes.
George Lucas a castigat aproximativ 170 de milioane de dolari, in perioada iunie 2008-iunie 2009, informeaza NewsIn.

Steven Spielberg este pe locul doi in clasament, cu 150 de milioane de dolari castigati in ultimul an. Al patrulea film din seria "Indiana Jones", lansat anul trecut, care a fost scris de George Lucas si produs de Steven Speilberg, a realizat incasari de 786 de milioane de dolari.

Jerry Bruckheimer,
producator al filmelor "Pirates of the Caribbean" si al serialelor "CSI" este al treilea pe lista Forbes, cu venituri estimate de 100 milioane dolari in ultimul an.

Comediantul Jerry Seinfeld ocupa locul patru, cu 85 de milioane de dolari, majoritatea castigate din drepturile de redifuzare a serialului "Seinfeld".

George Lucas, in varsta de 64 de ani, este unul dintre cei mai de succes regizori si producatori americani, cu o avere estimata la 3,9 miliarde de dolari. In afara de "Star Wars", Lucas si-a legat numele si de seriile "Indiana Jones" si "Star Trek".

Clasamentul a fost realizat de Forbes in urma unor discutii purtate cu manageri, asistenti si alti colboratori ai vedetelor de la Hollywood, pentru a calcula castigurile estimative.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.