Iubitorii muzicii de opera pot viziona, din 21 iulie, la The Light Cinema din Capitala, inregistrarea concertului omagial "Salute Petra" - desfasurat in 2008, in Iordania, in memoria celebrului tenor italian Luciano Pavarotti, au anuntat reprezentantii cinematografului.
Desfasurat la aproximativ un an de la moartea marelui artist, concertul a fost sustinut, la situl Petra, de Placido Domingo si Jose Carreras, care au cantat impreuna pentru prima data de la trecerea in nefiinta a lui Pavarotti. Alaturi de ei, au urcat pe scena Andrea Boccelli, Sting, Angela Gheorghiu, Andrea Griminelli, Zucchero, Jovanotti si Laura Pausini, acompaniati de Orchestra Filarmonica din Praga.

Spectacolul a avut loc, la initiativa sotiei lui Pavarotti si a printesei Haya a Iordaniei, in fata unei audiente exclusiviste, reprezentata de case regale si staruri ale muzicii clasice din intreaga lume, scrie NewsIn.

Proiectia de la The Light Cinema va dura o ora si jumatate, iar biletul de intrare costa 45 de lei. Concertul "Salute Petra" este programat in fiecare zi de marti din intervalul 21 iulie-11 august.

Tenorul italian Luciano Pavarotti a incetat din viata pe 6 septembrie 2007, la varsta de 71 de ani, dupa o cariera in care a cantat pe majoritatea scenelor de prestigiu ale lumii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.