Filmul "Harry Potter si Printul Semipur", care a fost lansat simultan, azi noapte, in mii de cinematografe din Marea Britanie si SUA, poate transforma personajul baiatului vrajitor in cea mai mare franciza a tuturor timpurilor, in locul celebrului agent James Bond, potrivit presei britanice.
In mii de cinematografe din Marea Britania si SUA, premiera celui mai recent film din seria "Harry Potter" a rulat cu casa inchisa. Vanzarile de bilete in avans pentru film au atins aproape un nivel record, alimentand asteptarile ca Harry Potter va depasi, curand, succesul cinematografic al agentului secret James Bond, relateaza NewsIn.

Cele cinci filme din seria "Harry Potter" lansate pana acum au obtinut venituri totale de 4,48 miliarde de dolari in toata lumea, in timp ce 22 de filme cu James Bond au adus, de-a lungul timpului, incasari de 5 miliarde de dolari.

In urma premierei din SUA a noului "Harry Potter", care a inceput la un minut dupa miezul noptii, au fost realizate incasari de 22,2 milioane de dolari din cele 3.033 de proiectii realizate pana la rasaritul soarelui. Astfel, filmul a doborat recordul de box-office pentru proiectii la miezul noptii ("ora vrajitoarelor"), record detinut pana acum de "The Dark Knight" (18 milioane dolari), filmul din seria "Batman" lansat in 2008.

Expertii in domeniu sustin ca incasarile mari sunt datorate, in parte, faptului ca multi dintre copiii care au crescut cu povestile lui J. K. Rowling au devenit acum majori si pot merge la proiectii nocturne. Incurajati de cifrele din prima noapte de proiectie, specialistii din industrie anticipeaza acum ca noua pelicula "Harry Potter" ar putea atinge incasari de 150 de milioane de dolari la sfarsitul weekend-ului.

Precedentul film din serie, "Harry Potter si Ordinul Phoenix", a realizat incasari de 139,7 milioane dolari in aceeasi perioada, in 2007.

Al saselea film din seria bazata pe romanele lui J. K. Rowling a vandut deja biletele pentru mai mult de 2.700 de proiectii in SUA, potrivit MovieTickets.com. Filmul va fi prezentat in 4.300 de cinematografe din SUA si alte cateva mii din 64 de tari de pe glob.

Expertii din industria cinematografica speculeaza ca amanarea lansarii cu opt luni a marit interesul fanilor Harry Potter pentru noul film.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.