Actorul Robert De Niro a cazut victima unei fraude puse la cale de o galerie de arta din New York, dupa ce mai multe tablouri pictate de regretatul sau tata au fost vandute fara acordul lui, informeaza Reuters.
Lawrence Salander, un dealer de arta in varsta de 59 de ani, a fost acuzat, ieri, de furtul a cinci milioane de dolari de la mai multe persoane, dupa ce in luna martie a fost arestat pentru tentativa de frauda in domeniul investitiilor in arta, in valoare de 88 de milioane de dolari. Printre victimele acestei fraude se numara fostul campion de tenis John McEnroe si Bank of America.

Salander impreuna cu alti cativa dealer de la galeria sa de arta din New York au vandut tablourile pictate de tatal lui Robert De Niro, un pictor abstract expresionist, care a decedat in 1993 la varsta de 71 de ani din cauza unui cancer.

In urma acestei fraude, care a prejudiciat familia De Niro cu peste un milion de dolari, au mai cazut victime si Fundatia Lachaise, care detine drepturile de comercializare a operelor sculptorului franco-american Gaston Lachaise, dar si fundatia Elie Nadelman, care administreaza averea lasata de renumitul sculptor american cu acelasi nume, decedat in 1946.

De-a lungul timpului, actorul american Robert De Niro a organizat mai multe expozitii, in lumea intreaga, cu lucrarile tatalui sau, dar declara ca cele mai multe tablouri ale acestuia le-a pastrat in resedinta lui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.