Cei cinci baieti de la OCS (Omul cu Sobolani) au folosit muzica impotriva televiziunii. Albumul OCS TV, lansat anul trecut, critica peisajul TV romanesc si propune, in acelasi timp, citeva posturi alternative. Dan Amariei, solistul trupei, explica pentru "Cotidianul" cum vad ei ajutor TV, ha ha TV, in reluare TV si, bineinteles, OCS TV.

Ajutor

Muzica e un instrument bun de critica. Albumul a fost un protest pe fata, vizavi de TV-ul de joasa speta de la noi. Versuri clare: Ajutor, nu ma mai pot uita la televizor! Nu prea am primit ajutor. Pentru ca lumea nu are nevoie de un alt tip de televiziune.

Pudicul autointitulat roman

Da, am vrut sa ne luam de inhibitiile pudicului roman, autointitulat asa. Pentru ca, din pacate, publicul roman este educat sa gindeasca foarte limitat. Asa ca, stateam in studio, tocmai compusesem o melodie despre televizor, mai inregistrasem o piesa despre nu stiu ce prostie de emisiune si am inceput o discutie de genul: "Bai, nu este oricum de cacat ce se intimpla la televizor? Nu ne facem noi mai bine o televiziune?", si asta a fost inceputul OCS TV.

Omul cu Sobolani TV

Ar fi tare frumos. Am da numai desene animate. Si muzica de calitate: de la Beatles la Depeche Mode. Cred ca sint si citeva filme care trebuie difuzate. As da "Seven", "Fight Club", "Matrix", "Stapinul inelelor". Nu am difuza talk-show-uri, nu ne plac. Si nici nu am chema alti oameni sa prezinte. Peste tot am fi numai noi.

Ha Ha TV

Un melanj de Buster Keaton cu Amza Pellea si Toma Caragiu.

Reluare TV

Cel mai tare ar fi Reluare TV. Am da numai emisiuni in reluare. Cea mai reluata ar fi "Noaptea Porno". Dar cred ca ne-am plictisi. Trebuie sa ma mai gindesc la asta.

Rapandule si manelisti

Nu ar prinde astfel de posturi. Publicul romanesc asteapta talk-show-uri evazive, reality-show-uri si cit mai multe pseudovedete care isi arata chilotii. Din cite vad, nu prea are nimeni interesul sa educe publicul. Nu mi-e mila de cei de 50 de ani, ci de pustanii de 15-20 de ani, care nu isi dau seama de toata nebunia. Producatorilor si televiziunilor le lipseste foarte mult notiunea de "hai sa le dam ceva, de unde, poate, o sa invete ceva interesant". Mai mult decit Dan Negru cu maimuta, manelistii si rapandulele pe care le invita la "Teo", "Folclorul contraataca" sau "Tradati in dragoste".

A fi sau a nu fi

Intre a difuza ceea ce e acum pe posturile romanesti si a nu se mai difuza nimic? Cred ca ar fi bine sa nu se mai difuzeze nimic. Mai pune mina omul pe o carte, mai citeste ceva. Mi-aduc aminte in studentie, am stat toti cei patru ani fara televizor si a fost super ok. Am stat, am citit, m-am concentrat pe cursuri, am dat betii cind am avut chef si consider ca a fost mult mai bine decit daca as fi avut televizor.

Efectele TV

Cred ca televiziunea strica imaginea despre lume si despre ce se intimpla cu adevarat. Viata reala, asa cum este ea si nu cum o vezi la televizor. Nu cred ca ceea ce se intimpla la "Big Brother" este realitate. Mi se pare gresit din start.

Televiziuni autohtone de muzica

Mi-e teama ca nu prea avem ce vorbi despre ele.

Criteriul calitatii

Nu trebuie sa fie lucruri subtile sau ascunse. Trebuie sa fie de bun-simt. In momentul asta, noi nu avem nimic de calitate la televizor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.