Romania va fi reprezentata la Cerbul de Aur, editia 2009, de Nadine, Jasmine si The Marker, alesi din 100 de concurenti care s-au inscris la preselectie, informeaza reprezentantii TVR, organizatori ai festivalului.
Nadine este licentiata a Facultatii de Jazz din cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti si este baking vocal in trupa Agurida.

Reprezentantii TVR au precizat pentru NewsIn ca nu este vorba despre mulatra Nadine, fosta prezentatoare a emisiunii "Banc Show" de la Prima Tv, cunoscuta si pentru participarea la emisiunea "Scoala Vedetelor", asa cum s-a scris in ultimele zile in presa, ci despre o alta cantareata, cu acelasi nume, care a obtiut in 2003 premiul I la concursul international Slavianskii Bazar, organizat in Belarus, iar in 2007 a colaborat cu trupa Voltaj.

Jasmine, care a facut parte din trupa OOPS, este studenta a Facultatii de Muzica din cadrul Universitatii Spiru Haret, iar in 2007 a castigat premiul III pentru cea mai buna piesa si premiul special al juriului la Discovery International Music Festival organizat in Varna, Bulgaria, potrivit reprezentantilor TVR.

Trupa The Marker s-a infiintat in 2008 ca trupa de muzica cu mesaj crestin si este formata din Paul Mates, Andrei Prodan, Octav Capota si Claudiu Ursache.

La preselectie s-au inscris 100 de concurenti romani, 12 dintre acestia fiind selectati de juriu pentru auditia care a avut loc marti. Cei trei castigatori au concurat cu artisti precum Mihai Radu, Tatiana Cerga, Tabassco feat Ovi, Trupa 112, Crayz Win, Dora, Irina Popa, Souncheck si Ramona Hanganu. La preselectie, juriul a fost format din regizorul muzical Alexandra Cepraga (presedinte al juriului), compozitorul Andrei Kerestely, regizorul Petre Nastase, compozitorul Virgil Popescu, producatorul TV Titus Munteanu, cantaretul Gabriel Cotabita, compozitorul si cantaretul Marian Ionescu, compozitorul Ionel Tudor si cantareata Paula Seling.

Editia 2009 a Festivalului Cerbul de Aur va reuni 24 de concurenti din 20 de tari (Armenia, Australia, Azerbaijan, Belgia, Bulgaria, China, Cipru, Estonia, Finlanda, Israel, Italia, Macedonia, Malta, Marea Britanie, Moldova, Norvegia, Rusia, Spania, Turcia si Ucraina), la care se adauga cei trei reprezentanti ai Romaniei.

Festivalul Cerbul de Aur se va desfasura in perioada 2-7 septembrie, in Piata Sfatului din Brasov. Organizatorii festivalului sunt Televiziunea Romana si Primaria Brasov.

In 2008, trofeul Cerbul de Aur a fost castigat de Razvan Krivach, care a intepretat piesa "Too Much Love Will Kill You", iar Cerbul de Bronz si Premiul de popularitate au revenit tot concurentilor romani.

Prima editie a festivalului Cerbul de Aur a fost in 1968, iar pe scena sa au fost invitate, de-a lungul timpului, vedete ca Toto Cutugno, Scorpions, Pink, Patricia Kaas, Kenny Rogers, Boy George, Ray Charles sau Kylie Minogue. Evenimentul a fost intrerupt in anul 1972 si reluat dupa 20 de ani, in 1992.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.