LifeStar 6 Iulie 2009 13:30
Descoperirea unui puternic anestezic in casa lui Michael Jackson a lansat, sambata, noi speculatii cu privire la cauza decesului sau, in timp ce fanii au inceput sa se stranga in Los Angeles pentru ceremonia de omagiere care va avea loc marti
Propofol, medicament descoperit in casa lui Michael din Holmby Hills, aproape de Bevery Hills, este un medicament cu actiune rapida, utilizat pentru a lansa si a mentine o anestezie generala, care nu are ce cauta la domiciliul unui pacient, informeaza AFP.

"Acest medicament este prescris in doza slaba ca sedativ, dar nu este un medicament care poate fi utilizat la domiciliu", a subliniat anestezistul David Kloth, intr-o declaratie pentru MSNBC. Potrivit medicului, in cazul unei faze terminale de cancer, medicamentul poate fi indicat. "Dar nu pentru o astfel de situatie. Nu este un medicament folosit pentru a adormi", a subliniat medicul.

Anchetatorii se concentreaza pe cel putin cinci medici care au prescris medicamente lui Michael Jackson, scria sambata Los Angeles Times. O sursa neidentificata a declarat cotidianului ca mai multe sticlute de Diprivan, nume comercial al propofol-ului, au fost gasite la domiciliul cantaretului, alaturi de numeroase alte medicamente.

Vedeta muzicii pop Michael Jackson, care a cunoscut consacrarea inca din copilarie si a marcat pentru zeci de ani lumea dansului cu ritmul sau exuberant, a murit pe 25 iunie, la varsta de 50 de ani, dupa ce a suferit un stop cardiac. Cauzele acestuia nu au fost inca stabilite, dar presa a scris ca este posibil sa fi fost vorba despre un exces de medicamente.

Decesul a fost constatat intr-un spital din Los Angeles unde fusese transportat de urgenta, vestea provocand o unda de soc pe masura celebritatii planetare a celui supranumit "regele popului", care a concertat inclusiv in Romania, in 1992 si 1996.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.