LifeStar 6 Iulie 2009 09:40
Va reusi Michael Jackson sa opreasca lumea? Cu siguranta, din moment ce familia acestuia incearca imposibilul pentru a se asigura ca legenda pop va avea parte de o ceremonie funerara ce va trece drept cel mai urmarit eveniment din toate timpurile. Si au toate sansele din moment ce la numai 7 ore dupa anunt, la tombola pentru bilete gratuite la ceremonie, s-au inscris mai mult de jumatate de milion de fani
Fanii continua sa se inscrie cu miile pe site-ul Staples Center, in speranta ca se vor numara printre cele 8.750 de persoane care vor fi alese sa participe la ceremonia memoriala care va avea loc marti, la Staples Center din Los Angeles, California, potrivit purtatorului de cuvant al familiei Jackson, Ken Sunshine.

Familia starului face investitii enorme, avand desigur certitudinea ca acestea vor fi recuperate printr-o suma considerabil mai mare. MJ va fi inmormantat intr-un sicriu sclipitor, placat cu aur cunoscut sub numele de "Promethean', acelasi model in care se odihneste si idolul lui Michael Jackson, legenda soul-James Brown. Sicriul din bronz, incrustat cu catifea pe interior, este facut de o companie din statul natal, Indiana, numita Batesville Casket Company. Dupa moartea lui Brown in 2006 exact in ziua de Craciun, MJ a vizitat Casa funerara din Georgia, studiind diferitele modele de sicrie disponibile, informeaza cotidianul britanic The Sun.


Cine castiga de pe urma mortii lui MJ?

Trist esta ca pentru multe persoane din anturajul regelui pop, moartea sa reprezinta o ocazie extraordinara de a se imbogati substantial. Fie ca isi atribuie drepturi necuvenite, isi fac publicitate sau vand valori legate de numele cantaretului. De la sotii 'secrete' care pretind averea, la testamentul atat de contestat, ultima fotografie in viata pentru care se asteapta milioane de euro, pana la propriul tata care nu a ezitat sa isi prezinte casa de inregistrari dupa discursul de parinte 'indurerat', Michael Jackson reprezinta lozul castigator pentru cei care doresc sa profite de pe urma decesului.

"Ai plati 75 de lire pentru un bilet suvenir?" Cei de la BBC News si-au intrebat cititorii ce intentioneaza in privinta biletelor pentru concertele anulate. Iata cateva din raspunsurile primite, ca sa trageti singuri concluzii despre cat valoreaza 'Michael Jackson mania':

"Voi pastra biletul ca suvenir, ar putea sa fie cel mai scump bilet pe care l-am cumparat vreodata pentru nimic, insa ma voi simti ca si cum inca am o parta din acea noapte doar pentru mine. RIP Michael!", Richard Baker, Southampton

"Am cumparat biletele pentru a-l vedea pe Michael Jackson, din pacate numai este posibil. Cred ca ideea biletelor suvenir este grozava. Sunt fan infocat si am fost extrem de suparat si mi-ar placea sa vad un concert tribut sustinut de surorile si fratii din familia Jakcson in viitorul apropiat. R.I.P. Michael Jackson - Regel Popului." lorna, Swansea South Wales

Bineinteles ca exista si fani care considera ca biletul este doar o bucata de hartie care nu valoreaza nimic, pentru ca au platit sa il vada pe Michael, insa este adevarat ca peste ani aceste 'suveniruri in editie limitata' ar putea avea o valoarea de zeci de ori mai mare.


Inmormantarea lui Michael Jackson, mai urmarita decat ceremonia printesei Diana?

Decesul starului a devenit incet, incet, o profitabila afacere de familie. Profiturile vor atinge apogeul o data cu ceremonia funerara care ar putea deveni unul dintre cele mai urmarite evenimente din lume. "Acesta va fi evident un eveniment media urias, funerariile vor putea fi transmise live si pe internet, ceea ce va face imposibil de calculat cu exactitate numarul oamenilor care vor urmari evenimentul" declara Toni Fitzgerald, citat de CNN.

In interiorul Staples Center sunt valabile 11.000 de locuri pentru fani, in timp ce alti 6.500 ar putea urmari evenimentul de pe Nokia Theater, cladire situata vizavi de Staplec Center. Politia a anuntat ca va izola zona din apropierea SC pentru a impiedica prezenta celor care nu au bilet si le-a cerut fanilor sa urmareasca evenimentul la televizor.





Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.