LifeStar 6 Iulie 2009 10:05
Trupa britanica Franz Ferdinand a concert, vineri, in premiera in Romania, in cadrul B'estfest 2009, in fata a peste 10.000 de fani, intr-un show energic de peste o ora, marcand a treia zi de festival
Fanii s-au strans inca de la ora 19 in fata scenei pe care urmau sa urce britanicii, dupa ce concertul trupei Klaxons a fost anulat din cauza unor probleme tehnice la camionul care trebuia sa transporte echipamentul de scena, informeaza NewsIn.

Franz Ferdinand si-a facut aparitia pe scena la ora 20:15, in uralele unui public cunoscator, care a cantat alaturi de formatie fiecare vers pe toata durata concertului.

Zambindu-si pe toata durata concertului, membrii trupei au fost foarte bine primiti de public, interactionand des cu acesta si schimband cateva cuvinte in romana. Sonorizarea a fost pe masura, cu toate ca la multe dintre melodii publicul reusea sa acopere vocea solistului.

Franz Ferdinand a urcat pe scena B’estfest in formula completa, cu Alex Kapranos, chitara-voce, Nicholas McCarthy, chitara, Robert Hardy, bas si Paul Thomson, tobe, cantand atat hiturile care i-au consacrat, cum ar fi "Take me Out", "The Dark of the Matinee", "This Fire" si "Walk Away", cat si piese de pe noul album, lansat in iarna acestui an.

Inainte de concert, solistul Alex Kapranos s-a plimbat prin zona de festival, semnand autografe si facand poze cu fanii. Inainte de concertul britanicilor, pe scenele B’estfest au mai urcat AB4, Oceana, Alternosfera si Gabriela Cilmi, seara fiind inchisa de catre cei de la Orbital.

Franz Ferdinand a luat fiinta in Glasgow in anul 2002, lansand pana in prezent trei albume. Concertul de vineri seara a fost primul concert al trupei in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.