LifeStar 3 Iulie 2009 10:26
Agentia federala americana pentru combaterea drogurilor (Drug Enforcement Administration, DEA) a fost cooptata in ancheta asupra mortii cantaretului Michael Jackson, informeaza ABC News in pagina sa electronica.
Pana in prezent, ancheta asupra decesului lui Michael Jackson fusese desfasurata in exclusivitate de catre politia din Los Angeles. Potrivit unor informatii pe care le are ABC, politia a cooptat in ancheta o divizie a DEA care investigheaza traficul cu medicamente si are statut de autoritate de reglementare in domeniul medicamentelor eliberate pe baza de reteta.

DEA a dat publicitatii un comunicat oficial in care pare sa confirme ca ofera asistenta in ancheta, dar fara a da amanunte. "Oferim in mod constant asistenta oricarei agentii in legatura cu legea federala privind subtantele controlate, dar pentru moment nu avem niciun comentariu de facut in legatura cu moartea lui Michael Jackson", se arata in comunicat, POTRIVIT nEWSiN.

Mai multe retete medicale au fost gasite in casa in care locuia cantaretul, iar politia investigheaza pentru a vedea cum le-a obtinut cantaretul si daca erau justificate, potrivit unor informatii obtinute de ABC. Una dintre retete era pentru un medicament descris ca dand "o stare de reverie".

Politia din Los Angeles a refuzat sa comenteze stadiul in care se afla ancheta. Politia nu va face niciun fel de comentariu despre medicamente sau cauza mortii inainte de anuntarea rezultatelor autopsiei.

In primele zile ale anchetei, o sursa oficiala declarase pentru ABC ca Jackson era intr-un stadiu avansat de dependenta de doua analgezice foarte puternice, Oxycontin si Demerol. Presa a mai scris ca politia a confiscat doi saci de medicamente de la casa in care locuia cantaretul, iar o fosta angajata a acestuia a declarat ca i-a facut in repetate randuri lui Jackson spalaturi stomacale, pentru ca lua prea multe medicamente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.