LifeStar 2 Iulie 2009 18:37
Piesa de teatru "Hamlet", produsa de teatrul londonez Donmar, in care actorul britanic Jude Law detine rolul principal, va fi prezentata pe Broadway incepand cu 6 octombrie, informeaza BBC
Dupa ce spectacolele de la teatrul Wydham din Londra s-au jucat cu casa inchisa, "Hamlet" va petrece 12 saptamani la New York. Piesa va marca intoarcerea lui Jude Law pe Broadway, pentru prima data dupa 1995, cand si-a facut debutul in piesa "Indiscretions".

Piesa va avea premiera pe 6 octombrie, iar avanpremierele vor fi prezentate incepand din 12 septembrie, relateaza NewsIn.

"Hamlet" va mai fi jucat pe scena teatrului londonez pana pe 22 august, dupa carese va muta la castelul Elsinore din Danemarca, pentru o scurta perioada, inainte de a 'merge' pe Broadway.

"Sunt incantat ca am fost invitat sa aduc o alta productie pe Broadway. Ne simtim privilegiati sa facem parte dintr-o comunitate teatrala atat de vibranta si este emotionant sa ma gandesc ca atatia oameni vor vedea munca noastra si vor fi martorii performantei extraordinare a lui Jude Law", a declarat Michael Grandage, director artistic al teatrului Donmar.

Actorul britanic Jude Law joaca rolul principal in piesa de teatru "Hamlet", de William Shakespeare, la Wyndham Theatre din Londra, a carui premiera a avut loc pe 3 iunie. Din distributia piesei mai fac parte Matt Ryan, Peter Eyre, Penelope Wilton, Kevin R. McNally, Alex Waldmann si Ron Cook.

Jude Law a marturisit ca Hamlet este rolul pe care si-a dorit dintotdeauna sa il joace. "Admir si iubesc aceasta piesa. Trebuia sa joc acest rol cat mai curand, din cauza varstei. Nu mai am 22 de ani", a declarat actorul britanic.

In varsta de 36 de ani, Jude Law este unul dintre cei mai cunoscuti actori britanici care au facut cariera la Hollywood in ultimii ani. Are in palmares doua nominalizari la Oscar, pentru rolurile din "The Talented Mr. Ripley" si "Cold Mountain", iar filmografia sa mai include titluri de referinta precum "Gattaca", "Enemy at the Gates" si "Road to Perdition".



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.