LifeStar 1 Iulie 2009 02:17
Tom Wilson este cunoscut in Bucuresti si ca DJ, si ca un excelent comentator de muzica pentru diverse publicatii.
Cand ai venit prima oara in Bucuresti de ce ai ramas?

Prima oara am venit in 2000 si am ramas pentru a fi mai aproape de prietenii pe care mi i-am facut. Nu voiam sa fiu prins in capcana unui job conventional in Anglia si pentru ca m-am entuziasmat de posibilitatile pe care le-am vazut aici. Dar cel mai mult au contat oamenii, o "comunitate” in adevaratul sens al cuvantului pe care nu o gasesti in alte locuri.

Care a fost prima impresie pe care ti-a facut-o orasul si cum s-a schimbat pe parcurs?

Prima oara am vizitat orasul iarna, deci prima mea impresie a fost a unui loc postsovietic, cam asa cum isi imagineaza oamenii din Vest Moscova, cu multa zapada, multi oameni care poarta caciuli amuzante de blana si multa bautura sa le tina de cald.

Nu stiu de ce, dar mereu imi amintesc despre ierni ca fiind mult mai grele - mai friguroase - decat sunt acum. Incep sa vorbesc ca un om batran...

Care sunt cluburile si locurile tale preferate de aici?

Nu-mi plac cluburile. Cred ca am devenit DJ pentru ca ma simt atat de ciudat in cluburi - asa macar ai o scuza sa nu vorbesti cu oamenii -, poti sa stai in lumea ta mica si sa te concentrezi pe muzica. Asa ca nu sunt multe cluburi care chiar imi plac. Clubul The Web a fost pentru mine un loc legendar si mi se pare ciudat ca nu mai exista. Am multe amintiri frumoase legate de el. Era un pic ca The Loft din New York - un loc in care se duceau oamenii in cautare de ceva diferit.

Celalalt este Fantastic Club in Bragadiru, unde niste prieteni organizeaza ocazional petreceri care ies intotdeauna perfect. In afara de asta, imi plac noua terasa deschisa de UNITER pe Calea Victoriei si vechiul restaurant "Casa Oamenilor de Stiinta” din Lahovari si un restaurant foarte mic ascuns undeva pe Dionisie Lupu.

Un alt loc preferat este Muzeul Scriitorilor, ascuns undeva pe langa Amzei, unde poti sa dai peste o groaza de poeti alcoolici. Imi plac locurile unde sunt singura persoana sub 30 de ani. Si am si o regula a „ecranului cu plasma”: daca un loc are afisat un ecran mare cu plasma, nu merita sa stai acolo. Nu-mi pot imagina ceva mai kitsch. Practic afirmi ca clientii tai sunt niste cretini care nu pot avea o conversatie fara sa caste gura la MTV.



Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.