Michael Jackson si-a presimtit moartea inainte de concertele de la Londra, pe care a fost obligat sa le accepte, desi era clar pentru toata lumea ca nu va putea sa le duca la bun sfarsit din cauza sanatatii sale dezastruoase, afirma in Daily Mail jurnalistul de investigatie Ian Halperin.
Halperin, care a petrecut cinci ani in apropierea lui Michael Jackson si se pregateste sa lanseze o carte despre acesta, sustine ca megastarul nu mai putea canta din cauza unei boli pulmonare genetice, era homosexual si era controlat de organizatia militanta Nation of Islam.

In ultimele saptamani din viata sa, superstarul a facut eforturi disperate sa se pregateasca pentru maratonul de concerte care il astepta la Londra si care i-ar fi adus milioane de dolari atat cantaretului cat, mai ales, anturajului sau. Michael a acceptat cu greu sa sustina concertele si tuturor celor din anturajul sau le era clar ca nu va reusi sa le sustina pe toate pentru ca nu se simtea bine.

Una dintre principalele probleme medicale cu care se confrunta Michael Jackson era o boala genetica pulmonara, o deficienta de alfa-1 antirispsina, afirma jurnalistul, potrivit NewsIn. Din cauza bolii nu mai putea sa cante, acesta putand fi motivul pentru care artistul purta masti chirurgicale si folosea uneori un scaun cu rotile. "Da, asta are. Este intr-o forma destul de proasta. Le este teama ca ar putea avea nevoie de un transplant de plamani si ca ar putea fi prea slab pentru a supravietui", i-a confirmat lui Halperin un apropiat al cantaretului cu cateva luni inainte de deces. In plus, pentru ca slabise foarte mult, echipa sa de medici s-a temut ca sufera de anorexie.

In aceste conditii, Michael Jackson ar fi acceptat sa sustina numai 10 concerte la Londra, dar anturajul sau l-ar fi obligat sa sustina 50
. "Suma de bani era incredibila si toti consilierii lui financiari ii spuneau ca risca falimentul. Dar Michael se opunea in continuare. Insa in cele din urma l-au convins. I-au spus ca va fi cea mai spectaculoasa revenire din istorie. Asa l-au convins. A crezut ca daca va iesi triumfal dupa succesul acestor concerte, va putea fi din nou Regele", a adaugat sursa citata.

Detaliile financiare ale contractului nu sunt cunoscute inca, dar diferite surse au declarat ca Jackson a primit pana la 10 milioane de lire sterline in avans, din care cea mai mare parte a ajuns la intermediari. Jackson urma sa primeasca inca 100 de milioane de lire sterline daca spectacolele ar fi avut loc. Desi banii erau tentanti si i-ar fi rezolvat problemele financiare, Jackson insusi avea indoieli ca va reusi sa sustina concertele. "Nu stiu cum voi face 50 de showuri. Nu prea mananc. Trebuie sa ma mai ingras. Sunt furios ca mi-au programat 50 de spectacole. Voiam sa fac numai 10", le-a fi spus artistul unor fani care venisera sa il vada dupa repetitii, in luna mai.

"Stiam ca este un dezastru pe cale sa se produca. Nu cred ca cineva si-a inchipuit ca il va ucide, dar nimeni nu credea ca va sustine concertele", a declarat o sursa din anturajul cantaretului. Ingrijorarea tuturor a devenit si mai mare dupa ce Jackson s-a prabusit in timpul celei de a doua repetitii.

Potrivit unui membru al echipei sale, Jackson intrase intr-un declin rapid si era "ingrozit" de concertele de la Londra. "Nu manca, nu dormea, iar cand dormea avea cosmaruri ca va fi ucis. Era ingrijorat ca isi va dezamagi fanii. Chiar a spus ceva care m-a facut pentru scurt timp sa cred ca se gandeste se se sinucida. A spus ca el crede ca va muri inainte de concertele de la Londra", a precizat sursa.

"Spunea ca este ingrijorat ca va sfarsi ca Elvis. Se compara intotdeauna cu Elvis, dar ceva in tonul sau m-a facut sa cred ca vrea sa moara, ca este obosit de viata. Renuntase. Nu mai avea voce, nu mai putea dansa. Cred ca prefera sa moara decat sa se faca de ras pe scena", a adaugat acesta. Cea mai clara asemanare cu Elvis o reprezinta dependenta de medicamente, care la Michael se accentuase in ultimele luni.

Potrivit lui Halperin, concertele ar fi fost planificate de un personaj misterios, medicul Tohme Tohme, care la sfarsitul anului 2008 a aparut drept purtatorul de cuvant oficial al artistului. Acesta ar fi fost prezentat drept un miliardar saudit si un chirurg ortoped si, la un moment dat, chiar drept ambasador senegalez, informatie infirmata ulterior de Senegal. Halperin este de parere ca el era de fapt un om de afaceri libanez fara dreptul de a practica medicina.

Tohme Tohme ar fi avut legaturi cu organizatia militanta pentru drepturile persoanelor de culoare Nation of Islam, la fel ca si dadaca celor trei copii ai lui Michael Jackson, Grace Rwaramba, care avea o influenta considerabila asupra superstarului. Directorul unei case de licitatii din New York care urma sa vanda bunuri ale lui Michael Jackson s-a adresat chiar politiei in 2009 pentru ca Tohme l-ar fi amenintat cu moartea daca nu pune capat licitatiei.

In conditiile in care sanatatea lui Michael era destul de subreda, el a vrut sa le asigure copiilor sai un viitor sigur. Astfel, el le-a lasat 200 de melodii inedite, de care creditorii sai nu se pot atinge si care ar putea valora pana la 60 de milioane de lire sterline. Dar testamentul ar prevedea ca cei trei copii sa ramana in custodia mamei lui Michael Jackson, Catherine, in varsta de 79 de ani. Acest lucru ar putea duce la procese dificile.

Halperin afirma si ca megastarul era homosexual, desi a fost casatorit de doua ori. El ar fi avut cel putin doi iubiti: un chelner de la Hollywood si un actor aspirant. Exista, insa, martori care vorbesc despre numerosi tineri care l-ar fi vizitat pe Michael Jackson la diferite ore, unii chiar petrecandu-si noaptea cu artistul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.